ВІЛ-інфекція на Львівщині найбільше передається "природним способом" (відео)

Про це під час брифінгу сказала головний лікар Львівського обласного центру СНІДу Мар'яна Служинська, повідомив кореспондент Дивись.Інфо.

За словами Маряни Служинської, сімейні лікарі відіграють важливу роль з надання допомоги людині при підозрі на ВІЛ-інфекцію.

«Сімейні лікарі знають своїх пацієнтів, як ніхто інший. На сьогоднішній день, лікарі починають відігравати одну з найголовніших ролей з точки зору надання первинної допомоги, виявлення, консультування та перенаправлення людини при підозрі на ВІЛ-інфекцію, чи супровід лікування. Саме тому наразі в системі охорони здоров’я  відбувається розвиток реформування на допомогу сімейному лікарю, адже мова йде про здорове майбутнє українців», - сказала Мар'яна Служинська.

Також Мар’яна Служинська додала, що за 6 місяців цього року 51,2% ВІЛ-інфекцій у Львівській області передані статевим шляхом, ще 30,3% хворих на ВІЛ було інфіковано внаслідок введення наркотичних речовин ін’єкційним шляхом. 18,4% – інфіковані ВІЛ діти, народжені ВІЛ-позитивними матерями.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: