Головний редактор російського видавництва розповість про цензуру на Форумі видавців

Форум видавців у Львові відвідає головний редактор московського видавництва Corpus Варвара Горностаєва, відома не лише своєю професійною діяльністю, але й опозиційним настроєм. Зокрема, вона візьме участь у круглому столі, організатором якого є книжковий інтернет-супермаркет Yakaboo.ua. Темою заходу стане “Цензура та пропаганда. Книговидання у часи політичних потрясінь”. Про це Дивись Інфо повідомили організатори.

“Говорити про книжковий ринок, мені здається, зовсім нецікаво. Мене зараз набагато більше непокоїть те, як ринок реагує на ті обставини, в яких ми всі опинилися. Як магазини займаються самоцензурою, як вони без будь-яких сумнівів та душевних страждань спокійно торгують сталіністською літературою. Як видавці самі, ще до всіляких вимог, відмовляються видавати хоч що-небудь, що може зашкодити бізнесу. Нехай ця розмова буде про життя, про книжки в цьому житті, про відповідальність видавця, який має бути на боці прогресу, а не бігти назад, радіючи змінам на гірше”, - говорить Горностаєва.

Окрім гості з Росії, у круглому столі візьмуть участь Олександр Красовицький (директор видавництва “Фоліо”), Світлана Скляр (головний редактор видавництва “Клуб сімейного дозвілля”) та Артем Літвінець (керівник книжкового напрямку Yakaboo.ua). Модератором виступить відомий літературний критик Юрій Володарський.

Учасники заходу подискутують на тему цензури книжкового ринку, доцільності самоцензури та її впливу на видавничу справу, а також про переваги та недоліки пропаганди як інструменту формування суспільної думки. Головний редактор видавництва Corpus поділиться досвідом книговидання у Росії та розповість про реакцію ринку на політичні та економічні потрясіння в країні.

Круглий стіл відбудеться 11 вересня 2015 року о 12:00 у Голубій залі Палацу Потоцьких на вул. Коперника, 15. Вхід вільний. Додаткову інформацію про захід ви можете отримати на сторінці в Facebook https://www.facebook.com/events/888324434556643/ або на сайті http://www.yakaboo.ua/promotions/promo/index/id/257/

Видавництво Corpus (Росія) було засновано 2008 року і входить до складу групи АСТ. Спеціалізується на випуску інтелектуальної перекладної художньої літератури та відоме високою якістю та рівнем дизайну видань. Головний редактор Варвара Горностаєва раніше працювала у видавництвах “Иностранка” та “Колибри”. Окрім професійної діяльності, бере участь в акціях російської опозиції, висловлюючи незгоду з обраним сьогоднішньою Росією напрямком. Підтримувала засудженого РФ українського режисера Олега Сенцова.

Книжковий онлайн-супермаркет Yakaboo.ua працює на ринку з 2004 року й сьогодні є найбільшим в Україні. Онлайн-вітрина пропонує більше 200 тисяч найменувань товарів, в тому числі для дітей та активного відпочинку. Магазин надає унікальний сервіс доставки замовлень клієнтам “день-у-день” у визначені інтервали часу. Логістичні партнери допомагають обслуговувати клієнтів на всій території України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: