На Львівщині завершився перший вечірній забіг-феєрія

Понад 100 учасників стартували у першому вечірньому забігу-феєрії, що відбувся ввечері 10 квітня 2015 року в рамках відзначення Дня фізичної культури і спорту. З настанням темряви та увімкненням освітлення о 20.30 у Стрийському парку на дистанцію у 5 км вийшли як представники молоді, так і люди старшого віку, а також фіналістки конкурсу краси “Міс Львів-2015”.

На жаль, красуні не потрапили до числа переможців забігу-феєрії, хоча подолали усі три кола дистанції із більшістю учасників. Першими серед дівчат фінішувала вихованка ДЮСШ №10 м. Львова Оксана Осінська (результат 19 хв. 19 сек), другою – учениця Львівського вищого професійного училища дизайну та будівництва Катерина Бугай (результат 19 хв. 22 сек), а третьою прийшла до фінішу Яна Чорна, яка навчається у Львівському національному університеті імені Івана Франка (результат 20 хв. 52 сек).

Неочікуваною виявилася трійка призерів серед хлопців, адже перше місце посів студент Національного університету “Львівська політехніка” Юрій Мацюк (результат 15 хв. 25 сек). Срібним призером забігу став Ігор Желеч, який навчається у Дрогобицькому державному педагогічному університеті імені І.Франка та спеціально приїхав до Львова для участі у забізі (результат 15 хв. 31 сек). Бронзові нагороди отримав студент Львівського державного університету фізичної культури Юрій Мочульський (результат 15 хв. 34 сек).

По завершенні забігу ряд активістів настільки захопився ідеєю забігів увечері, що зініціював створення Студентського бігового клубу Львівщини. Координатором клубу став учасник забігу, студент Львівського національного університету імені Івана Франка Михайло Бучацький.

Підсумки заходу прокоментували його організатори. “Під час бігу виділяється ендорфін, біг знімає стрес. Тож вечірній забіг – це чудовий спосіб набратися сил після робочого дня. Якщо після нашого заходу хоча б одна людина почне регулярно бігати, то будемо вважати, що захід пройшов недаремно,” – зазначає начальник Львівського обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Анатолій Ігнатович.

Зазначимо, що перший вечірній забіг-феєрія організували Львівське обласне відділення комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України спільно з кампанією “Здорове місто”. Під час подолання дистанції та після усі учасники підкріплювали сили мінеральною водою “Роксолана”, яка стала партнером заходу. Переможці та призери змагань отримали медалі та цінні призи.

Львівське обласне відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОН

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: