У проекті для переселенців «Новий відлік» назвали грантерів

10 вересня відбулася прес-конференція ГО «Клуб Ділових Людей» та Міжнародного фонду «Відродження», на якій підбили проміжні підсумки проекту для переселенців «Новий відлік» та назвали 15 отримувачів грантів до 100 000 грн. кожен. Про це Дивись Інфо повідомила прес-служба ЛМР.

У травні-червні цього року фондом «Відродження» був ініційований проект «Новий відлік» – для переселенців, які хочуть запускати та розвивати бізнес у Львові та Львівській області. За умовами проекту шлях до отримання гранту складався із трьох етапів: відбору учасників, інтенсивного навчального бізнес-курсу та конкурсу бізнес-планів для визначення грантерів.

«Під час вибору бізнес-планів для гранту ми зважали на його значимість для життя міста, – відзначила керівник Західноукраїнського представництва Міжнародного Фонду «Відродження» Оксана Дащаківська. – Вважаємо, що внутрішньо переміщені особи мусять інтегруватися у суспільство, а «Новий відлік» – один із способів це реалізувати. Окрім того, при сьогоднішніх умовах переорієнтація на саморозвиток та започаткування власного бізнесу – це ключ до успіху країни».

Серед отримувачів гранту – власники кейтерингової компанії кримськотатарської кухні, «Першої кримської стоматології», мобільної кав’ярні, еко-ферми, продуктового магазину самообслуговування, компанії з прасування тощо. Загалом – це внутрішньо переміщені особи з Донецької, Луганської областей та АР Крим, які представили унікальні для Львова бізнес-ідеї та вирізнилися грамотним розумінням ведення бізнесу. Повний перелік грантерів за посиланням: /www.bc-club.org.ua/novyy-vidlik_grantery.html

«Для того, щоб обрати грантерів максимально справедливим способом, ми сформували ряд критеріїв. Серед них – конкурентоздатність самої ідеї, фокус на цільовому клієнті, конкурентні переваги товару чи послуги, харизма та лідерство самого учасника, досвід, якість бізнес-плану та соціальний внесок у життя громади», – розповів Голова Клубу Ділових Людей Микола Савуляк.

Голова експертної комісії, директор Ресурсного Центру Бізнесу Володимир Худо відзначив, що всі учасники дуже серйозно віднеслися до проекту.

«Всі 15 грантерів – реальні конкуренти для підприємців нашого міста. Їхні бізнес-ідеї в основному спрямовані на надання послуг, але є кілька учасників, які займатимуться виробництвом. А це величезний позитив для Львова», – зауважив Володимир Худо.

Фінансова допомога, яку отримає кожен з учасників, надається на закупівлю основних фондів та обладнання, закупівлю офісної техніки, меблів та інших цілей, відповідно до бізнес-плану.

Інтенсивний бізнес-курс для учасників «Нового відліку» проводили експерти Громадської Школи Бізнесу. Її директор Руслан Бельтюков зізнався, що список грантерів його зовсім не здивував.

«Люди, які отримають гранти – найбільш активні та наполегливі слухачі інтенсивного бізнес-курсу в рамках «Нового відліку», – каже Руслан Бельтюков. – Курс, який ми запропонували переселенцям, сформований на базі практично відпрацьованої навчальної програми. Його пройшли більше 120 власників бізнесу. Учасники проекту, навіть ті, які не отримали грант, кажуть, що завдяки нам вони змогли кардинально змінити та покращити свої підходи до ведення бізнесу. Отже, що наша ціль досягнута».

Загальна кількість учасників, які були відібрані до участі в проекті – 64. Для тих, хто не отримав гранту, Громадська Школа Бізнесу пропонує безкоштовні групові консультації з ведення власного бізнесу. А щодо отримувачів гранту - для них розпочинається наступний етап проекту – бізнес-супровід. Для кожного з учасників буде призначений бізнес-експерт, який допомагатиме у запуску/розвитку проекту, сприятиме налагодженню контактів та допомагатиме налагоджувати бізнес-процеси.

Довідка

Проект «Новий відлік» стартував 1 червня 2015 року у Львові, Києві, Харкові та Одесі і призначений для внутрішньо переміщених осіб (ВПО) з Донецької, Луганської областей та АР Крим, які мають намір розпочати або продовжити власну справу. Унікальність проекту в тому, що учасники отримають не лише можливість фінансової підтримки бізнесу, а й якісне бізнес-навчання, бізнес-супровід та фахову допомогу в реалізації власної бізнес-ідеї.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: