У Львові та Дрогобичі контролюватимуть кошти кандидатів у мери (відео)

Сьогодні, 14 вересня, ГО «Центр соціальних інновацій» за технічної допомоги Міжнародної фундації виборчих систем (IFES) за рахунок коштів, виділених Агентством з міжнародного розвитку США (USAID) та Урядом Канади, розпочинають проект по підрахунку витрат на передвиборчу агітацію під час мерських перегонів у Львові та Дрогобичі, повідомляє кореспондент Дивись.Інфо.

За словами керівника проекту Романа Кошового, що від 5 вересня було розпочато проект по підрахунку витрат на передвиборчу агітацію під час мерських перегонів у Львові та Дрогобичі. Головна мета проекту, аби виборці могли побачити чи є у кандидатів приховані та завуальовані фінанси під час виборчих кампаній.

«Методологія проекту передбачає паралельний підрахунок витрат на агітацію під час мерських перегонів у Львові та Дрогобичі (ЗМІ, носії зовнішньої реклами, публічні заходи і т. д.) Проект не може надати точну оцінку доходів та видатків партій та їх представників, але покаже, до чого веде фінансова закритість діяльності політиків та порушення вимог щодо офіційної звітності та правил фінансування виборчих кампаній, а саме, нерівні правила гри у виборчих перегонах, зловживання державними ресурсами в інтересах політичних сил, вплив олігархів на прийняття державних та суспільно рішень», - сказав Роман Кошовий.

Аналітик проекту Оксана Фітель додала, що Львів розподілено на 7 зон, який моніториться кожного дня на предмет зовнішньої реклами. Також є команда яка моніторить суто ЗМІ. А саме чи інформація маркована (на правах реклами, на правах політичної реклами), також за ознаками замовності і заходи, які проводилися з виборцями.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: