Марина Порошенко на Форумі видавців: Читання книжок – запорука успішної нації

Дружина Президента України разом з дітьми відвідала ХХІІ Форум видавців у Львові. Президентська родина взяла участь у презентації публіцистичного триптиху з Бібліотеки газети «День», оглянула книжкову ярмарку та долучилася до першого Дитячого Форуму.

Головний редактор газети «День» Лариса Івшина під час презентації триптиху зазначила, що цей доробок є свідченням боротьби за правду протягом останніх 15 років. До нього входять книги «Котел», або Справа без терміну давності» Івана Капсамуна, «Я – свідок» Валентина Торби й «Катастрофа і Тріумф. Iсторії українських героїв» Марії Семенченко. «Важливо, що журналістика в Україні вийшла на рівень книги», – наголосила редактор.

Під час огляду книжкової ярмарки дружина Президента та діти придбали й отримали у подарунок десятки книг сучасних авторів, поспілкувалися з відомим українським поетом і видавцем Іваном Малковичем, письменниками Левком Лук’яненком, Марією Матіос та іншими.

Зокрема, Марія Матіос подарувала родині Петра Порошенка книгу «Приватний щоденник. Майдан. Війна». За словами авторки, у книзі є спогади й про родину Порошенків під час подій на Майдані: «Ви стали героями завдяки своїй щирості й віри у краще», – сказала авторка.

У відповідь Марина Порошенко подякувати письменниці за те, що вона вчить своїх читачів любити Україну, знати рідну мову і поважати одне одного. «Думаю, подарована книга гармонійно доповнить і прикрасить нашу сімейну бібліотеку», – додала вона.

Також пані Порошенко отримала у подарунок книгу Надії Савченко «Сильне ім’я Надія».

У рамках Дитячого форуму родина Президента взяла участь в акції «Книжка від зірки». Діти – Олександра, Євгенія та Михайло Порошенки – прочитали уривки із книги «Життя – Тобі…». У ній представлені зворушливі есе та вірші дітей зі всієї України, які перемогли в однойменному Міжнародному літературно-мистецькому конкурсі.

Дружина Президента наголосила: «Читання книжок – це запорука успішної нації. Звичайно, книги не можуть гарантувати людині успіх у житті, але вони безумовно підвищують шанси стати розумними і успішними. Не дарма українське прислів’я звучить: хто багато читає, той багато знає».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: