Ройтбурд, Подоляк, Скиба і Фаулер дискутуватимуть про культуру і політику

18 вересня на Першій сцені сучасної драматургії DRAMA.UA (вул. Городоцька, 36, вхід з двору) відбудеться публічна дискусія «Культура і політика», участь в якій візьмуть художник Олександр Ройтбурд, народний депутат Ірина Подоляк, експерт з культурних стратегій Микола Скиба та історик Мейхіл Фаулер. Модеруватиме дискусію історик і культурний менеджер Оксана Дудко. Синхронний переклад на англійську забезпечено. Початок – о 19:00 год. Вхід – вільний! Про це інформує прес-служба ЛМР.

Розмова передбачатиме прямий діалог між провідними експертами, теоретиками і практиками культури, про взаємодію людей культури, політиків, чиновників і суспільства. Учасники дискусії міркуватимуть про можливі моделі співпраці між культурою і політикою, враховуючи як сучасні процеси інституційної кризи культури та спроб її реформування, так і ширший історичний контекст. У фокусі – український та іноземний досвід, а також культура в історичному контексті ХХ століття.

Публічна дискусія «Культура і політика» відбувається у межах дводенної конференції «Міські спадки/спадщини: культура у практиці та публічна політика у Центрально-Східній Європі», яку спільно організовують Центр міської історії та Оксфордський Університет. У центрі уваги – питання про те, як працювати з багатокультурною міською спадщиною на прикладах Львова, Вроцлава, Тімішоари і Клужа.

Довідка

Олександр Ройтбурд (Одеса, Україна). Український художник. Співзасновник асоціації «Нове Мистецтво» (Одеса). Учасник та куратор більше сотні виставок та мистецьких проектів. Його роботи експонуються в музеях України, Словенії, Росії, США та зберігаються у приватних колекціях у всьому світі.

Ірина Подоляк (Львів-Київ, Україна). Народний депутат України. Перший заступник голови Комітету з питань культури і духовності Верховної Ради України. Працювала менеджером культурологічного часопису «Ї», координаторкою проектів USAID у Львові, начальником Управління культури Львівської міської ради.

Микола Скиба (Київ, Україна). Критик, історик, етнолог. Співзасновник та директор ГО «Агенція культурних стратегій».  Співзасновник і модератор громадянської платформи «Культура-2025». Активно працює як радник, автор законопроектів та аналітик у сфері музейної справи в Україні.

Мейхіл Фаулер (Флорида, США). Історик, дослідниця культури Росії та Східної Європи, перекладачка. У минулому – професійна акторка. Професор Стетсонського Університету (Stetson University) у Флориді. Займалася дослідженнями у Прінстонському університеті, Університеті Торонто, Єльському університеті. Стипендіатка Центру міської історії Центрально-Східної Європи.

Подія на Фейсбуці: https://www.facebook.com/events/385903141619924/

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: