На Сихові створять парк духовної культури ім. Св. Папи Римського Івана Павла ІІ

У Львові на Сихові створять парк духовної культури ім. Св. Папи Римського Івана Павла ІІ. За інформацією голови Сихівської районної адміністрації Ірини Маруняк, перші роботи в парку заплановано розпочати наприкінці вересня цього року.

«Сихівський район зараз інтенсивно розбудовується і мешканці звертаються, щодо облаштування громадського простору для відпочинку. У нас є 5 скверів, є парк «Залізні Води» і буде доцільно, щоб і тут гуляли сихівчани. Я думаю, що ми разом зробимо унікальний сучасний парк духовної культури, де можна буде оздоровити душу та серце», - розповіла голова Сихівської РА Ірина Маруняк.

 На сьогодні проект по об’єкту «Реконструкція парку імені Папи Римського Івана Павла ІІ» виготовлений та проходить державну експертизу.

Проект зі створення парку духовної культури ім. Св. Папи Римського Івана Павла ІІ передбачає комплекс заходів: будівництво за Церквою Катехитичної школи; будівництво за Катехитичною школою Бульвару ім. св. Папи Римського Івана Павла ІІ (ширина – 10 м); облагородження лісопаркової смуги з облаштуванням Хресної дороги (лісопаркова смуга за будівлею Сихівської РА).

Загальна вартість будівницва Бульвару ім. св. Папи Римського Івана Павла ІІ – 4,5 млн. грн. Термін реалізації – 2 роки (2015 – 2016 р).

Загальна вартість проекту – 50 млн. грн. Термін реалізації проекту – 5 років.

«Сьогодні дуже важливо, щоб людина була здоровою, щоб вона могла займатися спортом, відпочивати. І Сихівський район, як один з найбільших спальних масивів нашого міста, потребує великої зони відпочинку. І, власне, Бог так дав, що тут є цей прекрасний лісопарк, загалом він має площу 98га. Ми собі поставили за мету з того лісопарку поступово робити парк. Роботи надзвичайно багато. Наразі робиться сам проект, він на експертизі. У бюджеті передбачено 1 млн грн. Надіємось, що ще коштами долучаться благодійники, багаті люди. В час виборів було б дуже мудро, щоб замість витрачання коштів на рекламу зробити щось корисне для людей. Я думаю, за наступних 5 років цей парк буде улюбленим місцем для відпочинку львів’ян. Біля парку є сквер, який носить ім’я Івана Павла ІІ, я думаю, це може бути прекрасне продовження цього скверу. Але ще раз наголошую, що має бути велика спільна праця всіх: львів’ян, громадських активістів, депутатів, які будуть обрані. Я думаю, з Божою молитвою ми цю справу зробимо», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Як розповів голова ради самоорганізації мешканців Сихова Іван Рудницький, є готовність меценатів долучитися фінансово до реалізації цього проекту. «Є домовленість, що вони даватимуть стільки ж коштів, скільки буде закладено для парку у бюджеті міста», - сказав Іван Рудницький.

За словами ландшафтного архітектора, доцента кафедри ландшафтної архітектури Національного лісотехнічного університету Оксана Олейнюк-Пухняк, це буде перший парк духовної культури в Україні. Тут буде облаштовано Хресну Дорогу

«Вона буде східнохристиянського обряду, буде тактильне покриття, тобто буде пристосована до людей з особливими потребами. На найбільших вузлах у парковій зоні будуть розміщені мобільні кав’ярні. На площі понад 40 га буде розміщено мінімально 4 громадські туалети. Також буде прокат спорядження: велосипедів, лиж, роликів. У парк буде мінімум 8 входів, пішохідний бульвар, який буде проходити попри церкву, вестиме до парку. Головний вхід буде розміщений збоку проспекту Червоної Калини. На майбутнє запланували облаштування фонтанчиків, великої дитячої зони з атракціонами, навчальною та спортивною зонами», - зазначила Оксана Олейнюк-Пухняк.

«Є люди, ніби і звичайні, але вони мають надзвичайний вплив на хід історії. Ми всі пам’ятаємо цей історичний візит святішого отця Івана Павла ІІ, що тепер святий. І початок добрий. Все почалося з того скромного скверу. Його любов до Бога, його любов до природи, його шлях, де він вчив бачити найбільшу вартість у тому світі - людину. Ми хочемо долучитися до того, щоб усім було комфортно, добре. Я як священик свято переконаний, що це можливо тоді, коли тут буде духовний центр. Не лише парк для відпочинку сихівчан, а й для всіх львів’ян можливість в тиші, при співі пташок у парку сісти і послухати, як дивно присутній серед нас Бог. Це робить нас кращими. Це сповняє такою силою, що ми у любові один до одного можемо робити дива. Тому всіх закликаю долучитися до доброї справи, щоб ми йшли як добрі Божі діти, як українці, шляхом Христа до Воскресіння», - зазначив настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці о.Орест Фредина.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: