Віце-консул Посольства США в Україні розповів, як українцю отримати "Green Card"

З 1 жовтня – 1 листопада можна подати заявку на участь в лотареї щоб отримати «Зелену картку». З цього приводу сьогодні, 16 вересня, під час прес-конференції Віце-консул Посольства США в Україні Джеремі Літтл розповів про те, яким чином можна отримати «Зелену картку» і виїхати у США, повідомляє кореспондент Дивись.Інфо.

За словами Джеремі Літтл, що учасниками можуть бути вихідці з країн учасниць проекту, які закінчили середню школу і мають дворічний стаж роботи протягом останніх п’яти років.

«Усі заявки подаються безкоштовно в електронному вигляді. Якщо заявок буде більше, ніж одна, то такий учасник буде дискваліфікований. У заявці потрібно вказати чоловіка/дружину та дітей, як біологічних так і всиновлених. Також необхідно подати нові фотографії, які зроблені не більше як шість місяців тому. Після цього учасник отримує унікальний номер, який нікому не можна називати. У нас часто запитують, як обирають переможців лотереї. Тут усі люди рівні, ні в кого нема жодних переваг, це лотерея. Тому переможців визначають з допомогою обробки комп’ютерних даних, що здійснюється шляхом вибору випадкових чисел», - сказав Джеремі Літтл.

Також Джеремі Літтл додав, що учасники повинні самостійно стежити за сайтом посольства. Посольство не повідомляє учасників про виграш. Тому кожен сам повинен перевірити результати, ввівши свій унікальний номер.

Натомість, потрапивши до США, українці не отримують жодних преференцій.

«Коли до нас приїздять люди, то вони не повинні чекати жодної допомоги від уряду США. Усе на плечах самого емігранта. Так було, і є за всю нашу історію країни. На жаль, у нас немає коштів, щоб надавати таку підтримку», - пояснив Джеремі Літтл.

Зазначимо, що щороку близько 900 тис. українців подають заявку щоб отримати Зелену карту і тільки 5 тис. отримують омріяну візу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: