Переселенці навіть не думають повертатись додому

16 вересня у Чернівецькій ОДА працював регіональний штаб з питань соціального забезпечення переселенців з зони АТО та Криму.

 Про це повідомляє Дивись.Інфо з посиланням на Чернівці таймс.

Зокрема, учасникам засідання повідомили, що в області зростає кількість внутрішньо переміщених осіб, а разом з цим постає питання забезпечення їх житлом. Варто зауважити, що вимушені переселенці виявили готовність оплачувати частину вартості оренди приміщення. Наразі є 134 вільних місць для проживання, але 120 є приміщеннями для розміщення осіб специфічної категорії.

Перший заступник голови ОДАї Володимир Кулішвпевнений, що проблема розміщення та працевлаштування внутрішньо переміщених осіб полягає у тому, що недостатньо розвинена синхронізація дій між відповідними службами.

Наразі в області перебуває 2200 внутрішньо переміщених осіб, 80% з них не планують повертатися до своїх домівок на схід України. «Потрібно використати всі можливості для поселення та працевлаштування переселенців. На початку наступного тижня представники відповідних служб у районах області повинні надати конкретні пропозиції щодо переобладнання об’єктів для тимчасового місця проживання переселенців», – зазначив Володимир Куліш.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: