Київстар представив український Mobile ID

18 вересня на Форумі електронного урядування 451°Е компанія «Київстар» представила демо-версію послуги, реалізованої за допомогою технології мобільної ідентифікації Mobile ID.

Mobile ID – це сервіс, який дозволяє абоненту використовувати свій мобільний телефон зі встановленою у ньому SIM-картою, як засіб для безпечної електронної ідентифікації. За допомогою Mobile ID можна  отримувати доступ до захищених електронних документів, а також ставити на них свій цифровий підпис. Cтандарт Mobile ID розкриває значні можливості для популяризації адміністративних та комерційних сервісів. В Україні вперше стандарт Mobile ID було реалізовано на порталі адміністративних послуг м. Львова.

«Львів – перше місто в Україні, яке відкриває мешканцям шлях до електронних послуг. Нещодавно Львівська міська рада презентувала онлайн-портал «Особистий кабінет мешканця», який надає онлайн-доступ до адміністративних послуг та електронних сервісів міста. Cпільно з Київстар ми запроваджуємо ще один сервіс, який дозволить вирішувати чимало адміністративних справ за допомогою мобільного телефону. Ми перші в Україні йдемо цим шляхом і дуже хочемо, щоб до нас приєднувалися й інші наші колеги. Наше завдання так змінити життя, щоби мешканці якісніше отримували свої послуги. Свого часу так зробила Естонія - вони запровадили максимальне електронне урядування. Ми хочемо, щоб так було і в наших українських містах», – розповідає Андрій Садовий, міський голова м. Львова.

Нещодавно Київстар взяв на себе зобов’язання в найкоротші терміни реалізувати 2 національні проекти у сфері ідентифікації абонентів та мобільних фінансових сервісів. За підтримки представників уряду компанія готова запропонувати українцям свої інноваційні рішення протягом 12-18 місяців. І першим кроком у цьому процесі є представлення у Львові демо-версії послуги Mobile ID. До впровадження цього сервісу  в Україні компанія «Київстар» залучила спеціалістів з різних країн, зокрема, Яніку Мерило, фахівця з електронного урядування в Естонії.  Всі вони   допомагатимуть на етапі впровадження та подальшого використання цієї послуги.

«Концепція електронного врядування передбачає кардинальні якісні зміни у відносинах між владою та громадянами. Запровадження стандарту Mobile ID стане потужним стимулом для розвитку цифрових державних сервісів. Київстар має технічні можливості та готовий до швидкого впровадження даного стандарту у масштабі всієї країни. Водночас реалізація такого проекту буде можливою лише за сприяння органів державної влади як на центральному, так і на місцевому рівнях. Тому ми розраховуємо на ефективну співпрацю із урядом у питаннях правового регулювання, технічної сертифікації та розгортання електронних сервісів», – зазначає Петро Чернишов, президент Київстар.

Варто зазначити, що Mobile ID успішно працює в  20 країнах світу, відтак, впровадження даного стандарту в Україні, стане суттєвим поштовхом на шляху до гармонізації українського документообігу з європейськими стандартами та вимогами.

 

Довідка про Київстар

Київстар – український оператор телекомунікацій, надає послуги зв’язку та передачі даних на основі широкого спектру мобільних і фіксованих технологій, у тому числі 3G. Послугами оператора користуються понад 26 млн клієнтів мобільного зв’язку і близько 820 тис. клієнтів фіксованого інтернету.

Акціонери Київстар – міжнародна група VimpelCom Ltd. (офіс у Нідерландах), акції якої знаходяться у вільному обігу на фондовій біржі (NASDAQ), Нью-Йорк.

Київстар є провідною компанією телеком-ринку України, лідером за кількістю клієнтів, якістю зв’язку та розвитком нових технологій. Мережа GSM компанії охоплює всі великі та малі міста України, а також понад 28 тис. сільських населених пунктів, усі основні національні й регіональні траси, більшість морських та річкових узбереж. Волоконно-оптична мережа Київстар для швидкісної передачі даних має загальну довжину понад 47 тисяч кілометрів і ємність зовнішніх каналів понад 620 Гбіт/с.

Київстар понад 17 років працює в Україні і є найбільшим платником податків, а також одним з найкращих роботодавців і соціально відповідальною компанією.

За додатковою інформацією звертайтеся: [email protected] www.kyivstar.ua

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: