Синютка обговорив з польськими колегами питання розбудови прикордонної інфраструктури

У п'ятницю, 18 вересня, у пункті пропуску Краковець-Корчова голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка зустрівся з воєводою Підкарпатського воєводства Малгожатою Хомич-Шмігельською, а також з представниками української та польської митної та прикордонної служб.

Під час зустрічі сторони обговорили міжурядову угоду про надання Україні 100 мільйонів євро на розбудову прикордонної інфраструктури та пунктів пропуску на українсько-польському кордоні.

"Заплановано, що 70% цих коштів буде використано на дороги і 30% – на розбудову інфраструктури митних переходів, - повідомив Олег Синютка. - Першочергово роботи розпочнуться на дорозі до митного переходу Грушів-Будомєж, також йдеться про дорогу від Сокаля до Угринова та від Старого Самбора до Смільниці".

Окрім того, голова ОДА підняв питання боротьби з контрабандою та розмитнення товарів, які ввозяться на територію Львівської області.

"Верховна Рада України ухвалила і Президент України підписав Закон про запровадження експерименту у Львівській, Одеській, Волинській та Чернівецькій областях, згідно з яким 50% понаднормового виконання плану митних надходжень скеровуватиметься на ремонт автошляхів, - сказав Олег Синютка. - Відповідно, чим більше товарів розмитнюватиметься на нашій території, тим більше ми отримаємо на будівництво доріг. Тому важливо, щоб прикордонні та митні служби наших двох держав працювали спільно".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: