В Мін'юсті до кінця року повністю оновиться керівництво районних управлінь (відео)

Про це сьогодні, 18 вересня, під час прес-сніданку сказав міністр юстиції України Павло Петренко, повідомляє кореспондент Дивись.Інфо

За словами Павла Петренка, що до кінця року відбудеться оновлення кадрів органів юстиції та збільшення розміру заробітної плати її працівникам.

«Наразі ми працюємо над районним рівнем, а це інша кількість людей, там лише керівних посад 2200. Незабаром буде оголошено конкурс на 1,5 тисячі посад у районах. Плануємо до кінця року повністю оновити районний рівень. А наступного року міністерство скоротить всіх реєстраторів, оскільки ці функції мають перейти до органів місцевого самоврядування та нотаріусів, а також частково буде скорочено штат виконавчої служби», - сказав Павло Петренко.

Також Павло Петренко розповів, що закони про децентралізацію системи юстиції на дадуть можливість громадянам України оформляти документи на майно або для відкриття бізнесу в одному місці, без ходіння інстанціями.

«Реєстрація нерухомості та бізнесу перейде до місцевої влади або нотаріусів. Нотаріусів у нас близько 8 тисяч, а значить, це 8 тисяч майданчиків по всій Україні. Тобто якщо людина, яка хоче зареєструвати своє майно або бізнес, приходить до нотаріуса без походів інстанціями за довідками. Після ухвалення закону нотаріуси одразу ж отримують ці права, а деякі регіони готові працювати за цими законами – Одеса, Київська область, Львів. Парламент цей процес затягує, але думаю, що це відбудеться наступного сесійного тижня до початку жовтня», – наголосив міністр юстиції.

Також під час прес-ланчу в. о. начальника Головного управління юстиції у Львівській області Ярослав Жукровський анонсував призначення переможниці конкурсного відбору Ірини Яцик на посаду начальника Городоцького управління юстиції, яка раніше не працювала в судовій системі.

«Ірина Яценко стане ще однією частиною нашої молодої команди Львівського обласного управління юстиції», – сказав Ярослав Жукровський.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: