Митрополиту і Архиєпископу Ігорю Возьняку вручено орден "За заслуги" III ступеня

У неділю, 20 вересня, напередодні свята Різдва Пресвятої Богородиці, у Соборі Св. Юра відбулась Велика вечірня з Литією. Службу очолив Архиєпископ і Митрополит  Львівський Української греко-католицької церкви Ігор Возьняк. Про це Дивись Інфо повідомила прес-служба ЛОДА.

Після вечірнього Богослужіння, голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка вручив орден "За заслуги" III ступеня Митрополиту і Архиєпископу Ігорю Возьняку.

Керівник області підкреслив подвижницьку діяльність Митрополита Возьняка у розбудові української держави. Архієпископ Ігор Возьняк подякував за нагороду і підкреслив, що цей орден належить не тільки йому, але й всім  священникам і громаді.

До слова, відповідно до Указу Президента України, Ігоря Возьняка нагороджено орденом "За заслуги" ІІІ ступеня за значний особистий внесок у духовне збагачення українського народу.

Нагадаємо, що Владика Ігор (Возьняк) народився 3 серпня 1952 р. у с. Липиці Миколаївського району Львівської області в сім’ї вчителя.

Тайну Священства прийняв у листопаді 1980 р., а вічні обіти склав 2 липня 1981 р. Працював при римо-католицькій Церкві, що давало можливість нелегально допомагати місцевому священикові уділяти вірним різні тайни, зокрема сповідати. З 1989 р. провадив душпастирську діяльність у катедральному соборі м. Тернополя.

17 лютого 2002 р. в Архикатедральному Соборі святого Юра відбулася Єпископська хіротонія Владики Ігоря (Возьняка). За рішенням Синоду Єпископів та благословенням Святішого Отця після хіротонії Владика Ігор став Єпископом-помічником Львівської Архиєпархії.

Згідно із рішенням Синоду Єпископів УГКЦ, який проходив 5-12 жовтня 2004 р., Владика Ігор був обраний Архиєпископом Львівським.

29 листопада 2011 р. урочисто проголошено про створення Львівської митрополії Української греко-католицької церкви та інтронізовано Митрополита Львівського. Ним став архиєпископ Львівський Ігор.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: