«Київстар» представила демо-версію послуги

18 вересня під час форуму електронного врядування, що проходив у Львові, компанія «Київстар» представила демо-версію послуги, реалізованої за допомогою технології мобільної ідентифікації Mobile ID для мешканців Львова, повідомляє кореспондент Дивись.Інфо

Mobile ID – це сервіс, який дозволяє абоненту використовувати свій мобільний телефон зі встановленою у ньому SIM-картою, як засіб для безпечної електронної ідентифікації. Цей сервіс можна використовувати для доступу до захищених електронних документів, а також ставити цифровий підпис на потрібних документах. Також стандарт Mobile ID розкриває значні можливості для покращення якості надання адміністративних та інших сервісів. В Україні вперше стандарт Mobile ID було реалізовано на порталі адміністративних послуг м. Львова.

За словами директора з розвитку бізнесу на корпоративному ринку компанії Київстар Євгена Кражана, В Україні стандарт Mobile ID буде реалізовано на порталі адміністративних послуг м. Львова. Нещодавно міська рада презентувала онлайн-портал «Особистий кабінет мешканця», який надає онлайн-доступ до адміністративних послуг та електронних сервісів міста. За допомогою Mobile ID передбачається можливість вирішувати адміністративні справи мешканців міста за допомогою мобільного телефону.

«Завдяки електронному підпису отримати довідки чи підписати документи можна буде за допомогою лише мобільного телефону. Для цього треба отримати сім-карту, на якій вже прописані деякі захищені дані. Є така технологія розділених ключів, ці ключі живуть окремо, але при запуску певної процедури іде звірка і таким чином ми підтверджуємо, чи це ця людина, чи не ця», – розповів представник мобільного оператора Євген Кражан.

Також львів’яни можуть проконтролювати бюджет чи замовити довідку, не виходячи з дому і не оббиваючи пороги адмінустанов. У нашому місті 20 послуг можна реалізувати через інтернет.

Президент компанії «Київстар» Петро Чернишов додав, що впровадження сервісу Mobile ID стане важливим кроком, спрямованим на прозорість та зрозумілість процедури адміністрування усіх державних адміністративних послуг і допоможе вирішити низку структурних проблем, включно із ліквідацією складних та неефективних процесів.

«Mobile ID – це промисловий стандарт, який використовується у 20 країнах. Відтак, впровадження даного стандарту в Україні, стане суттєвим поштовхом на шляху до гармонізації та синхронізації українського документообігу із європейськими стандартами та вимогами», - сказав Петро Чирнишов.

Також вже у жовтні повинні видавати «Картку львів’янина» – універсальне посвідчення, яке спрощує спілкування людини із владою. У першу чергу її вручать учасникам АТО.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: