Студенти зі Львівщини отримали сертифікати на навчання у Німеччині

23 студенти Львівського вищого професійного училища ресторанного сервісу та туризму поїхали вчитися та стажуватися до міста Ерфур, що у Тюрінгії. Про це повідомив перший заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Ростислав Замлинський.

“Важливо те, що українські студенти здобуватимуть європейську освіту та професійний досвід. Після навчання та практики, ці люди зможуть працевлаштуватися як в Україні, так і за кордоном. Ще у квітні студенти, які зголосилися взяти участь у програмі, повинні були пройти певний відбір. Зокрема, серед критеріїв за якими підбирали учасників – це успішність та знання німецької мови. Сьогодні ці студенти уже отримали сертифікат на навчання”, - розповів Ростислав Замлинський.

За його словами, стажування проходитимуть на німецьких підприємствах у сфері ресторанно-готельної справи, житимуть студенти у гуртожитку.

До слова, офіційна делегація Львівщини на чолі з першим заступником голови Львівської обласної державної адміністрації Ростиславом Замлинським та за участі депутатів Верховної ради України упродовж 20-23 вересня перебуває з візитом у регіоні Тюрінгія (ФРН). Під час офіційних зустрічей з німецькими партнерами, сторони обговорили діючі проекти у сфері професійної освіти української молоді на підприємствах Тюрінгії, а також поспілкувалися щодо нових, зокрема у сфері енергозбереження, енергоаудиту та деревообробки.

Нагадаємо, що між Вільною землею Тюрінгія та Львівщиною існує інтенсивна співпраця. Велике значення отримали проекти у сфері професійної освіти української молоді на підприємствах Тюрінгії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: