У Галереї Львівської національної академії мистецтв відкривають виставку творів

23 вересня о 15:00 год у Галереї Львівської національної академії мистецтв відкривається художня виставка «Від школи до храму», що представляє твори учнів видатного українського художника Миколи Андрійовича Стороженка (1928–2015). Про це Дивись Інфо повідомила прес-служба ЛМР.

«Дана виставка, разом із монументальним полотном М. Стороженка «Передчуття Голгофи», навесні цього року була показана в Івано-Франківську з ініціативи Івано-Франківської обласної організації НСХУ.

Отже, добір авторів та творів здійснений ще за життя Миколи Андрійовича. У його планах було показати цей мистецький проект у Львові. Митець дуже любив Львів, своїх друзів-львів’ян, що допомагали його мистецькому становленню. Згадував, як Борис Возницький дозволяв йому буквально цілими тижнями вивчати збірку іконопису безпосередньо у музейних фондах, що в ті часи розміщувалися у Вірменському кафедральному соборі.

За кілька днів до його відходу у вічність, перед Великодніми святами, Микола Андрійович ділився думками про те, як би перевезти виставку з Франківська до Львова, як і коли поїхати на відкриття, а потім показати свої твори і в Дрогобичі. Та не судилося…

Тому відкриття виставки «Від школи до храму» 23 вересня, напередодні дня його народження, є символічною і меморіальною подією. Ми, його колеги, учні і послідовники, по суті, виконуємо волю художника, який щиро прагнув зустрітися з мистецькою громадою Львова на відкритті цього художнього проекту»,- зазначає Остап Ковальчук, кандидат мистецтвознавства, проректор НАОМА з наукової роботи.

Експозиція «Від школи до храму» триватиме до 12 жовтня 2015 р.

Адреса: м. Львів, вул. Кубійовича, 38 (подвір’я лабораторного корпусу)

Години роботи Галереї: понеділок – п’ятниця, 10:00 – 16:00

Контакти: [email protected], тел.: (032) 253 35 12, офіційна сторінка у Фейсбук: https://www.facebook.com/galleryLNAM; https://www.facebook.com/lvivartacademy

Довідка

Микола Стороженко – академік Національної академії мистецтв України, народний художник України, професор, лауреат Національної премії України ім. Тараса Шевченка. Він був засновником і багаторічним керівником Майстерні живопису та храмової культури в Національній академії образотворчого мистецтва і архітектури. Створив мистецьку школу світового масштабу, яка на довгі роки буде утверджувати українське образотворче мистецтво.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: