У скандальному львівському театрі представили нову команду

Сьогодні у Львівському драматичному театрі імені Лесі Українки нова команда театру представила політику ребрендингу, нову візію розвитку театру та розповіла про себе. Новий театральний сезон розпочнеться цьогоріч у жовтні. Про це Дивись Інфо повідомила прес-служба ЛМР.

«Це літо було дуже не просте для театру. В червні була ситуація коли акторський колектив висловив недовіру тодішньому директору Олексію Коломійцеву. Окрім цього 30 червня з усіма працівниками театру закінчились контракти і вони не були продовжені, також не був продовжений контракт і з паном Коломійцевим.

Також варто нагади, що зараз триває судовий процес на предмет того, щоб визнати незаконний підписаний контракт паном Расказовим, який виконував обов’язки директора щодо виконання Коломійцевим обов’язків художнього керівника і до завершення справи Олексій Коломійцев відсторонений з посади художнього керівника.

З огляду на ту ситуацію, яка була, коли у театрі закінчились контракти з персоналом та акторами і він опинився у становищі коли треба було оновлювати весь кадровий персонал починаючи від директора і закінчуючи нижчими посадами управління культури відсторонило Расказова і призначило виконуючого обов’язки директора Миколу Павліва.

1 вересня коли посада директора стала вакантною Микола Павлів був призначений на цю посаду за контрактом.

Зараз директор почав формувати персонал театру, заповнювати ті вакансії, які є і готувати театр до початку нового театрального сезону», - Михайло Мороз, заступник начальника управління культури ЛМР.

За словами Євгена Худзика, який виконує обов’язки художнього керівника театру ім. Лесі Українки, у театрі планують поєднувати як класичні постановки, так і щось нове і навіть експериментальне.

Нова команда за його словами має внести у театр Лесі Українки атмосферу творчого затишку, а також зробити його максимально відкритим для мистецьких організацій та діячів культури.

Окремим аспектом художній керівник виділив освітню частину у театрі, зокрема майстер-класи від режисерів, а також театральну школу для школярів та абітурієнтів.

Також восени планують реалізувати спільну благодійну толоку, відкрити мистецьку резиденцію та за допомогою художників зробити мураль на одній зі стін театру, який має стати своєрідною візитівкою установи.

У жовтні на глядачів чекатимуть такі вистави як:

«Баба» (реж. О. Кравчу, за твором П. Ар’є);

«Лондон» (реж. П. Ар’є, за текстом М. Доська);

«Щасливий Йорік» (реж. Є. Чистоклєтов, за творами В. Стуса);

«Перетворення» (реж. А. Вусик, за Ф. Кафкою);

«Мама Маріца дружина Колумба» (реж. Є Худзик, за твором М. Матіос);

«Великий Льох» (реж Є худзик);

«Дзен за Сухомлинськм» – вистава в рамках проекту «Діти для дітей».

Заступник начальника управління культури ЛМР Михайло Мороз також додав, що враховуючи дуже поганий стан даху, а також стін театру у бюджеті на 2016 рік планують виділити кошти на капітальні ремонтні роботи у театрі імені Лесі Українки. За його словами, ситуація з поганим станом будівлі є не тільки у даної установи.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: