Садовий "забив" на "Самопоміч", - ЗМІ

"Самопоміч" вирішила не брати повноцінної участі у місцевих виборах, щоб не зіпсувати президентський рейтинг мера Львова

Перед сьогоднішнім з'їздом "Самопомочі" кореспондент поспілкувався з одним з партійців політсили Андрія Садового щодо стратегії партії на місцевих виборах. "Пам'ятаєш старий анекдот про те, що найголовніше в танку? Найголовніше - не об..сратися! Власне в цьому й полягає позиція нашого керівництва", - зазначив він. Те, що Андрій Іванович не збирається ризикувати на місцевих виборах і не боротиметься за результат заради результату, підтвердило рішення "Самопомочі" не висувати своїх кандидатів у низці місцевих та навіть обласних рад України.

Офіційна причина такого рішення, яку виголосив сам Садовий під час свого виступу в "Українському домі", полягає у браку кадрів на місцях. "Ми ідемо не у всіх радах, а тільки в ті, де ми зуміли знайти хороших відповідальних українців, які готові бути разом з нами і служити", - заявив він. В результаті, не висунуто кандидатури в мери Одеси, Дніпропетровську, Запоріжжя та інших великих міст. Також без "Самопомочі" будуть працювати Чернігівська, Черкаська, Сумська, Рівненська, Одеська, Миколаївська та Кировоградська облради. Себто з урахуванням відсутності виборів до облрад у Донецькій та Луганській областях мова йде про дев'ять регіонів.

Фактично Садовий цим кроком визнав, що "Самопоміч" так і не виросла до всеукраїнського рівня. А також дав привід говорити про "договорняки" з місцевими елітами. Наприклад, відсутність власного кандидата у Дніпропетровську грає на руку Борису Філатову та його патрону Ігорю Коломойському. Є свої зацікавлені особи і в інших обласних центрах, які дуже б не хотіли появи представників "Самопомочі", яка наразі має непоганий рейтинг майже на всій території України.

Проте є й інше реальне пояснення таких дивних дій: Садовий явно боїться зробити фальстарт перед президентською гонкою. Хай у місцеві органи влади потрапить менше людей, але, їм можна довіряти, а отже Садовий отримає мінімум негативу від скандальних дій своїх однопартійців. Наприклад, у виборчому списку до Київради немає сторонніх людей. Тільки помічники народних депутатів від "Самопомочі", представники київського штабу, більшість яких родом зі Львова, а також кілька людей кандидата в мери Києва Сергія Гусовського. Садовий добре пам'ятає як в 2010 році Фронт Змін Яценюка позаводив у місцеві ради Бог знає кого і скільки потім було скандалів з "тушкуванням". І врятувало політичне реноме Яценюка тільки злиття із "Батьківщиною", пише prportal.com.ua.

Така кадрова політика Садового у купі з неучастю у "проблемних" регіонах свідчить, що обрана проста задача: не нести жодної відповідальності за те, що відбувається на місцях, ставши такою собі опозицією в квадраті. Не маючи свого представництва та не освячуючи своєю присутністю одіозних рішень, критикувати набагато легше. До того ж це дає час на формування своїх команд в проблемних регіонах. У разі ухвалення Конституції на це у команди Садового залишається два роки...

До речі, по тій же причині - фальстартофобії - Садовий наголошує на тому, що "Самопоміч" до останнього триматиметься за коаліцію. Причина проста: в повній опозиції його партії поки робити нічого. До того ж на фоні популістів Олега Ляшка та Юлії Тимошенко, яка вже одною ногою стоїть на вихід з парламентської більшості. Пізніше, якщо не стануться чергові позачергові вибори Верховної Ради, Садовий все ж таки вийде з коаліції. Але це буде зроблено згідно графіку, явно вже прописаному для мера Львова політтехнологами (австрійськими, якщо вірити чуткам).

Далі - президентські вибори, на яких Садовий розраховує позмагатися з Петром Порошенком, який, за розрахунками команди Андрія Івановича, за три з половиною роки має серйозно втратити у рейтингу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: