Колодій привітав колектив Інституту патології крові та трансфузійної медицини НАМН України з 75-літтям установи

У четвер, 24 вересня, Голова Львівської обласної ради Петро Колодій взяв участь в VI З’їзді гематологів та трансфузіологів України, присвяченому 75-річному ювілею ДУ «Інститут патології крові та трансфузійної медицини НАМН України». Про це Дивись Інфо повідомила прес-служба ЛМР.

Петро Колодій привітав колектив інституту з ювілеєм. «Ця подія – це хороша нагода сказати слова вдячності усім людям, без чиєї праці не було б розвитку та поступу української медицини.

Безперечно, університет  має велику історію та славні традиції, проте слід наголосити, що творять  цю історію самі науковці, творите цю історію Ви», – зазначив голова облради.

Також Петро Колодій вручив колективу ДУ «Інститут патології крові та трансфузійної медицини НАМН України» Подяку обласної ради за вагомий внесок у сферу охорони здоров'я, надання високоспеціалізованої медичної допомоги та з нагоди 75-річчя з дня заснування інституту.

Довідково:

Інститут було засновано 1940 року як філіал Київського інституту переливання крові та невідкладної хірургії.

Сьогодні наукова і практична діяльність інституту зосереджена на з´ясуванні механізмів виникнення і розвитку хвороб системи крові, розробці та впровадженню сучасних методів діагностики, лікування і прогнозування перебігу цих хвороб.

В інституті виникло декілька наукових шкіл і колективів світового рівня, які працювали і працюють в наступних напрямках:

гематологічна школа, школа з виробничої та клінічної трансфузіології, школа парентерального харчування, школа з еферентних методів очищення крові та детоксикації, імунологічна школа, гемостазіологічна школа та школа з хірургічної гематології.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: