Ансамбль танцю ім. Вірського їде до Львова з ювілейним концертом

Цього року Національний заслужений академічний ансамбль танцю України ім. П. Вірського святкує 110-річчя від дня народження свого легендарного засновника - видатного українського танцюриста і хореографа Павла Павловича Вірського. Відтак з нагоди ювілею колектив вирушив у мегатур містами України. У рамках цих масштабних гастролей 20 жовтня знаменитий на увесь світ український танцювальний ансамбль завітає і до Львова. Концерт відбудеться на сцені Львівської опери. Початок – о 19:00.  

Національний ансамбль танцю України ім. Павла Вірського – це 100 надзвичайно сильних та професійних, енергійних та харизматичних артистів. Їхня майстерність та оригінальна інтерпретація народного танцю змусили аплодувати їм увесь світ. Хто уже бував на концертах Ансамблю ім. П. Вірського, тому здається, що вершина віртуозності танцюристів уже досягнута, проте колектив щоразу готує для публіки нові і нові номери. От і 20 жовтня ансамбль привезе до Львова оновлену програму - динамічну та витончену фольклорно-хореографічну виставу, переглядаючи яку, перехоплює дух.

- Гастролі по Україні, виступи для свого народу – це найкращі і найцікавіші для нас гастролі! – каже генеральний директор, художній керівник Національного ансамблю танцю України ім. П. Вірського, Герой України, народний артист, лауреат Шевченківської премії, професор, академік Мирослав Вантух. – На жаль, такі гастролі, які охоплювали б усю нашу країну, за 24 роки незалежності України відбувалися не так вже й часто… Для порівняння: у США ми були вже понад 10 разів, по три місяці щоразу – і щоразу у залах не було де яблуку впасти. Коли їздимо по світу, то завдяки нам світ дізнається, що таке Україна. А зараз я звернуся до українців: «Хто не знає, що таке Україна, - подивіться концерт Ансамблю ім. Павла Вірського!».

Довідка. Національний заслужений академічний ансамбль танцю України ім. П. П. Вірського відлічує свою історію з 1937 р. Його засновниками були Павло Вірський та Микола Болотов. З 1980 р. колективом керує Герой України, народний артист, лауреат Шевченківської премії, професор, академік Мирослав Вантух. В репертуарі ансамблю - старовинні і сучасні танці різних областей України, а також танці народів світу. Ще за радянських часів колектив успішно гастролював по всьому світу: Китай, В'єтнам, Польща, Велика Британія, Франція, Австрія… Світову гастрольну традицію Ансамбль ім. П. Вірського продовжив і в роки незалежної України. Загалом артисти відвідали з концертами 75 країн світу. Їхній майстерності і унікальному національному колориту стоячи аплодували у США і на Кубі, в Італії і Греції, в Швейцарії і Японії…

  • «У мене просто не вистачає слів, щоб передати свої почуття і емоції. Я не можу знайти слів для опису їх майстерності. Людство ще не придумало таких слів захоплення і задоволення, які дарує цей ансамбль глядачам у всьому світі» (Анна Кисельгоф, «The New York Times»).

Фото: Євген Кравс.

Ціна квитків концерт Ансамблю ім. П. Вірського на сцені Львівської опери 20 жовтня – від 90 до 390 грн. Продаж квитків - на сайті gastroli.ua

А також в касах «GASTROLI» по місту:

- КАСА №1, пл. Ринок 14, магазин «Квітка»; Центральні театральні каси; каса Оперного театру; каса Театру ім. Лесі Українки; каса Львівського Цирку; каси От-От; TICKETS.UA, ТЦ"KING-CROSS LEOPOLIS"; мережа магазинів "ВУХО.КОМ" та ін.

 

Детальніша інформація та замовлення квитків: 0 800 507 577

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: