Як у Львові функціонує кінотеатр (відео)

25 вересня у Львові відкрився новий кінотеатр мережі «Планета кіно IMAX», що розташувався у новому торговому центрі «Форум». Його основною «родзинкою» є зал 4DX, який став третім таким залом в Україні: вони вже працюють в Одесі та Харкові. Технологія 4DX, яка може працювати у форматі 2D та 3D передбачає рухомі крісла, розбиті на блоки по 4 сидіння. Крісло, синхронно з зображенням, може вібрувати, змінювати кут нахилу до зображення, імітувати падіння, хитання судна, тряску в автомобілі або літаку.

Крім того 4DX кінотеатрі відтворюються дощ, вітер, туман, блискавка. До речі, воду, яка бризкає, за бажанням можна відімкнути. Це єдина функція, яку глядач вимикає самостійно. Усі інші може вимкнути лише працівник кінотеатру для цілого блоку.

Проходи між рядами крісел доволі широкі, але працівники кінотеатру не рекомендували рухатися залом під час кіно. Все ж, крісла рухомі і можна випадково поранитися. Обмеження, що стосуються дітей, практично відсутні, але не бажано брати з собою в зал 4DX малюків віком до шести років, адже вони можуть злякатися раптових ефектів. Категорично заборонено лише іти до залу з візками та дитячими кріслами.

Ще одна новинка «Планети Кіно» – це Кіномаркет. Відтепер глядачі не будуть змушені стояти в довгих чергах за попкорном  та напоями,  а просто заходитимуть за потрібним товаром у звичайний супермаркет.

Нові технології кінопоказу у новому кінотеатрі в ТРЦ «Форум» вже доступні глядачам. Ціна квитка в 4DX зал складе від 110 до 130 гривень. Це не особливо дорожче за вже звичний для львів’ян IMAX.

І трохи цифр на додачу: щоб побудувати кінотеатр знадобилось 300 днів та 70 будівельників в день. У ньому прокладено 49 км електричного кабелю та 1400 м вентиляційних каналів. Загальна площа екранів – 579 кв. м. (наприклад, розмір екрану 4DX складатиме 15 м на 8м, тобто він є вищим за 3-поверховий будинок). У залах встановлено 672 крісла.

Тепер залишається сподіватись, що прокатники підтримають нові технології справді добрим кіно.

4izm8iJWeWw eoc2smSzaUQ GwdHUj5YISo

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: