Книгу Вільгельма де Фріса презентують у Львові

Сьогодні, 30 вересня, у Гарнізонному храмі Свв. Апп. Петра і Павла (вул. Театральна, 11) відбудеться презентація книги Вільгельма де Фріса «Рим і Патріархати Сходу», в межах VIII Екуменічного соціального тижня «Освіта задля змін: духовність та інновації». Презентація розпочнеться о 19:00 год.

Презентуватимуть переклад книги о. д-р Іван Дацько, президент Інституту екуменічних студій Українського Католицького Університету; проф. Олег Турій, проректор із програмного розвитку УКУ; о. д-р. Юрій Саквук, керівник Пасторального відділу УКУ; о. д-р Богдан Прах, ректор УКУ.

Книга професора Вільгельма де Фріса «Рим і Патріархати Сходу» - це класична праця, в якій представлено глибокий аналіз відносин між Римом і Східними Церквами. Ця книга показує, як формувалася і змінювалася позиція Риму щодо проблем, зумовлених існуванням у межах Вселенської Церкви самобутніх Східних Церков, а також способи та засоби, якими римські архиєреї намагалиcя ці проблеми розв'язати. Особлива увага приділяється давнім патріархатам Сходу, латинській Константинопольській Імперії, уніям коптів, сирійців, ассирійців, румунів. Розглянуті також Берестейська, Ужгородська та Хорватська унії.

Учасники презентації матимуть нагоду почути про розвиток відносин між Римом і християнським Сходом та дізнатись про численні спроби єднання, їх успіхи і невдачі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: