Площу Святого Юра у Львові зроблять пішохідною

Закрити проїзд через площу св. Юра для приватного транспорту і пустити через парк тролейбусну лінію – саме такий проект невдовзі представлять громадськості на обговорення. Зараз у Львівській міській раді очікують на рішення експертів. 

Як розповів Юліан Чаплінський, свого часу такий проект вже був запропонований на розгляд, і в активістів, які відстоюють парк, він не викликав заперечень. Однак він не був погоджений авторами проекту реконструкції пл.і св. Юра. Згідно цього проекту саму площу зроблять закритою для проїзду приватного транспорту. Автомобілі, які їдуть з вул. Митрополита Андрея, зможуть повертати на вул. Шептицьких чи з’їжджати на вул. Озаркевича. Ті ж автомобілі, які рухаються вверх по вул. Листопадового чину, звертатимуть на вул. Устияновича.

За словами головного архітектора міста, такий перерозподіл трафіку автомобілів є можливий, і вулиці Бандери та Городоцька цілком справляються з ним.
Разом з тим через сам парк пустять тролейбусну лінію. Здійснити це планують наступним чином: через сквер побудують дорогу шириною 7,5 метрів, яка проходитиме вздовж пішохідної стежки між підпірною стіною бібліотеки та дитячим майданчиком. На в’їзді та виїзді зі скверу стоятимуть боларди, тож окрім тролейбусів туди ніхто не зможе заїхати. Для реалізації проекту слід пересадити 9 дерев, які перетинають саме дорогу.

За словами Юліана Чаплінського, зараз цей проект очікує експертної оцінки. Лише після того його винесуть на обговорення громадськості та представлять офіційну схему. Якщо все буде гаразд, то вже через тиждень розпочнуться підготовчі роботи. Загалом тривалість робіт по облаштуванні тролейбусної лінії складе близько місяця.

Нагадаємо, що ще нещодавно через площу св. Юра до ЛНУ ім. І. Франка їздили тролейбуси 2, 7, 9, 10, 12 та 20. Вони з’єднували центр міста з перехрестям Стрийська-Наукова, ст. Скнилів, Аеропорт, Ряшівська, Суботівська та Автовокзал. Зараз вони їздять лише до вул. Бандери.

Джерело. Твоє місто.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: