Славнозвісна "Лютик" балотується від "Свободи"

ВО "Свобода" залучає до виборів у Київраду відому волонтерку, медсестру Ірину Іванюш ("Лютик"), що втратила в АТО ноги, підірвавшись на розтяжці. А тим часом в лікарні помер четвертий нацгвардієць смертельно поранений під Радою.

Повідомляє Дивись.Інфо з посилання на depo.

Хтось колись придумав включати в партійні списки відомих людей і українському політикуму то дуже сподобалося. В минулі роки "наймали" переважно селебрітіз і це викликало у українців хіба що посмішку. Ну який політик з Андрія Шевченка, якого Королевська тягала за собою всюди як фетиш?

Викликає посмішку навіть намагання Ляшка зробити з заарештованого та голодуючого Мосійчука (щоправда, вже з'явилася інформація, що він таки попоїв) щось на кшталт ірландського бійця ІРА Боббі Сендса, який, борючись проти режиму, голодував у тюрмі. Щоправда, Сендс таки помер від голоду через місяць після того, як переміг у виборах... Хоча швидш за все у Ляшка позаздрили Тимошенко, яка на парламентські вибори висунула голодуючу Надію Савченко. До речі, у цьому дійстві було трошки меньше цинізму, адже, тоді, справді, вимагалося привернути увагу до Савченко. І вона завдяки цьому стала членом ПАРЄ. Теж корисно. Хоча справжнє ставлення Тимошенко до Савченко характеризує те, що її сестра Віра Савченко отримала від "Батьківщини" фактично непрохідний мажоритарний округ.

А ось намагання "Свободи" використати у передвиборних іграх Ірину Іванюш не викликає нічого окрім обурення. Немає сумнівів, що вона порядна людина і при владі могла б багато хорошого для України зробити. І що вона іде на вибори з чистим серцем і добрими намірами. Але давайте будемо реалістами - Київрада то не таке місце, де люди з вулиці (хотілося написати "прості люди", але тепер і це словосполучення спаплюжено, дякувати Капліну) отак просто можуть прийти до влади і почати реформи. Інакше вони б вже почалися, адже в Київраді порядні та розумні депутати інколи трапляються.

Для чого тоді "Свободі" Іванюш? Скоріш за усе, для самореклами. Мовляв, бачте яка людина серед нас є? Це підтверджує нашу добропорядність.

Знаєте, така практика - залучати учасників АТО до політичних сил, може мати дуже погані наслідки. Для нас усіх. За останні півтори роки пантеон героїв сучасної України поповнився сотнями імен. Але згодом він скоротився майже на третину. Причина цього - політика. Майже кожна партія взяла в команду якогось прославленого комбата і за рік так вимазала його у своїй політичній багнюці, що йому й за десять років тепер не відмитися.

Як результат - українці втрачають своїх героїв. Зневірюються в їхніх обіцянках. Розгублено дивляться на бігборди і думають "невже й ти все це робив тільки щоб кормушки дістатися?" І становиться вже страшно, коли чергова політична сила тягне свої мацаки до чергової відомої порядної людини. От як "Свобода" до Іванюш. Чи УКРОП до Шкляра.

Сучасні українські герої гинуть не на фронті, а в стінах Верховної Ради, чи рай- чи міськради. Бо на війні герої не вмирають. А політика їх вбиває, як вірус.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: