Директор Львівської опери блокує інтелектуальні проекти

Про це сьогодні, 2 жовтня, під час прес-конференції сказав диригент-постановник Львівського національного академічного театру опери та балету ім. Соломії Крушельницької Микола Юсипович, повідомляє кореспондент Дивись.Інфо.

За словами Мирона Юсиповича, у Львівському національному театрі опери та балету ім. Соломії Крушельницької блокують інтелектуальні проекти, які мали б принести закладу світовий успіх, визнання та чималі кошти.

«Протягом останніх 4-х років директор театру Тадей Едер заблокував низку інтелектуальних програм, у яких мали бути задіяні як львівські актори та солісти театру, так і колеги з Німеччини, Польщі та США. Серед проектів, які так і не було втілено в життя, а деякі з них знято з програми театру, – «Гармонія сфер. Музика, живопис, світло», романтична опера німецького композитора Ріхарда Вагнера «Лоенгрін», оперета російського композитора Римського-Корсакова «Царева наречена» та інші», - сказав Микола Юсипович.

Наступний проект, який саботував директор театру вечори оперети в Польщі. Миклоа Юсипович стверджує, була домовленість із польськими колегами про те, щоб з кожного проданого квитка на прем’єру перераховували 1 злотий на реабілітацію українських військових.

«Ми могли б привезти з Польщі до 25 тис. євро, але Тадей Едер ставив задіяним у спектаклях акторам незручний графік і ті не могли брати участі в репетиціях і концертах», – каже він.

Останній проект, який також блокує керівництво театру, – постановка оперети російського композитора Римського-Корсакова «Царева наречена».

Аби припинити блокування проектів, Мирослав Юсипович звернувся із письмовою заявою до комісії з питань культури при Верховній Раді, але, за його словами, мало надії на те, що звернення від театру помітять.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: