У екс-прокурора Осташевського все таки відберуть права (відео)

Сьогодні, 5 жовтня, в Апеляційному суді Львівської області суді розглядалась справа про притягнення до адмінвідповідальності колишнього заступника слідчого відділу Прокуратури Львівської області Андрія Осташевського, якого активісти впіймали за керуванням автомобілем у нетверезому стані, повідомляє кореспондент Дивись.Інфо.

Екс-прокурор подав апеляцію до суду, аби його визнали тверезим під час затримання 26 червня 2015 року, але Апеляційний суд Львівської області відхилив звернення Андрія Осташевського, якого спіймали п'яним за кермом.

В ході справи Андрій Осташевський завив, що не вживав алкоголь і не порушував правила дорожнього руху, подав медичну довідку із травмпункту №2, що на вулиці Навроцького, щоправда, неналежно оформлену (без печатки). Також до суду привели нового свідка, який нібито був за кермом автомобіля Осташевського.

Свідком виявився швагрем екс-прокурора Микола Ярмус.

За його версією, Андрій Осташевський без причин попросив сісти за кермо не виходячи з машини, а коли їх засліпили фари активістів, чоловіки знов помінялися місцями. Тож Осташевський вибіг з боку водія, а Ярмус з боку пасажирського місця.

Додамо, що на судовому засіданні були громадські активісти, які тоді були присутні на місці подій і назвали свідчення свідка брехнею, адже його там не було.

«Цього чоловіка там не було, я його не бачила. Свідок навіть не знає подробиць справи», - сказала активіста ГО «Варта-700» Наталія Шелестак.

Це також підтверджує Ігор Зінкевич, який був тоді на місці події: «Я бачив ту людину, яка виходила з місця пасажира. Це була зовсім інша людина, набагато вища, лисувата, більш фізично підтягнута, я його прекрасно бачив».

Тож суддя апеляційного суду Львівської області Василь Михалюк виніс вирок, що апеляційна скарга не підлягає задоволенню. Виходячи з матеріалів справи, суд першої інстанції обґрунтовано дійшов правильного висновку про те, що Осташевський керував автомобілем у стані алкогольного сп'яніння.

Пустомитівський районний суд визнав винним Андрія Осташевського в адміністративному правопорушенні, позбавив водійських прав на рік.

Нагадаємо, що 27 червня, близько 01:00 ночі, був затриманий заступник начальника СВ Прокуратури Львівської області Осташевський Андрій Миронович. Прокурор перебував за кермом в стані алкогольного сп'яніння.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: