Громади Львівщини мають отримати інструменти для фінансування ремонтів місцевих доріг, – Візняк

Ремонт більшості доріг Львівщини лягає на плечі місцевого самоврядування, держава опікуватиметься тільки дорогами державного значення. Останні на Львівщині отримають додаткове фінансування завдяки поправці лідера Радикальної партії Олега Ляшка до відповідного законопроекту, проте на місцеві дороги громадам доведеться заробляти самотужки, зазначив депутат львівської обласної ради, керівник Львівського територіального виборчого штабу РПЛ Юрій Візняк.

«Наша область має прикордонні райони, митні пункти, до деяких з них тими дорогами неможливо нормально доїхати або тільки перед самим пунктом пропуску – кількасот метрів хорошої дороги. Я вважаю, що Львівщина, як прикордонна область, повинна мати преференції і для фінансування ремонтів доріг місцевого значення. Це не обов’язково мають бути гроші з державного бюджету, але, наприклад, це може бути більша частина податків, що залишаються на місцях, чи гроші з перевиконання показників надходжень, як у випадку з фінансуванням ремонтів доріг державного значення», – наголосив Юрій Візняк.

«Дороги Львівщини у жахливому стані, про це знає і говорить кожен. У нас комісія по дорогах приїжджає, робить опис, обіцяє і зникає. Мене, наприклад, хвилює Мостиський напрямок. Сказати, що тут погана дорога, це не сказати нічого, там просто яма на ямі і їхати не можливо. А до кордону з Польщею – рукою подати. Радикальна партія завжди відстоювала те, що важливо для простих людей, а для них важливими є також і дороги, адже більшість молодих людей зі сільського населення щодня добирається на роботу до Львова, а їхати такими дорогами - непросте завдання. Від жахливих доріг просто потерпають перевізники. Їм невигідно постійно ремонтувати транспорт та ще й чути нарікання пасажирів. Тому я особисто і мої колеги по партії намагатимемося першочергово вирішувати питання, що стосуються інфраструктури та благоустрою регіонів, аби людям було комфортно жити і комфортно добиратися щодня на роботу», – сказав Юрій Візняк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: