На Львівщині планують створити два нових об’єкти природно-заповідного фонду

Сьогодні, 6 жовтня, у Львівській обласній раді відбулося засідання постійної комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації.
Депутати розглянули низку листів та звернень, зокрема, депутатське звернення депутата Кам'янка-Бузької районної ради Оксани Шваюк щодо розгляду на сесії Львівської обласної ради питання про надання ТзОВ "Західелітбуд" гірничого відводу для розробки Хмільнівського родовища пісків, яке знаходиться на території Радехівського району. Комісія погодила це питання і підтримала винесення його на розгляд сесії обласної ради.
Водночас комісія розглянула звернення голови правління ПАТ "Львівський жиркомбінат" Ю. Чабана щодо повторного розгляду на сесії Львівської обласної ради питання "Про погодження отримання спеціального дозволу ПАТ "Львівський жиркомбінат". Проект рішення з цього питання вже виносився на розгляд сесії, але не набрав достатньої кількості голосів, тому комісія вирішила винести його повторно на розгляд сесії обласної ради.
Також депутати винесли на розгляд сесії питання про погодження клопотання щодо приведення існуючого поділу лісів у відповідність до "Порядку поділу лісів на категорії та виділення особливо захисних лісових ділянок" ДП "Дослідне підприємство "Грусятичі".
Окрім того, комісія підтримала звернення голови Львівської обласної державної адміністрації Олега Синютки щодо створення нових об’єктів природно-заповідного фонду: "Про створення ботанічної пам’ятки природи місцевого значення "Віковий дуб" та гідрологічної пам’ятки природи місцевого значення "Водоспад Лазний" та вирішила винести це питання на чергову сесію Львівської обласної ради.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: