4-й Перегляд сучасного польського кіно «Під Високим Замком» представить понад 20 фільмів

9-18 жовтня 2015 року Генеральне Консульство Республіки Польща у Львові проводить 4-й Перегляд сучасного польського кіно «Під Високим Замком» у Львові.

Перегляд є продовженням чудово сприйнятого публікою проекту, який презентує сучасний доробок польського кінематографа. Головною метою Перегляду є промоція польського кіномистецтва та забезпечення умов для ближчого контакту з польським кінематографом, що, поза сумнівом, є цікавою відповіддю на потреби, очікування та пошуки шанувальника польського кіно. Ще однією важливою метою є піднесення, особливо в молодого покоління, загального рівня знань про культурну спадщину Польщі, а також її історію та сучасні суспільні проблеми західного сусіда України.

Місця проведення:

  • Кінопалац, вул. Театральна, 22;
  • Кінопалац Копернік, вул. Коперника, 9;
  • Перший український театр для дітей та юнацтва, вул. Гнатюка, 11;
  • Львівський національний університет ім. І. Франка, вул. Університетська, 1;
  • Інститут дослідження бібліотечних мистецьких ресурсів, вул. Бібліотечна, 2;
  • Tеатр ім. М. Заньковецької, вул. Лесі Українки, 1 (камерний зал).

Гості 4-го Перегляду – це актори, режисери та сценаристи фільмів, демонстрованих в рамках Перегляду. Зустрічі з ними відбуватимуться безпосередньо перед сеансами в кінозалах, а також в інших місцях, які стануть частиною арт-простору Перегляду.

4-й Перегляд супроводжує ряд культурних подій, пов’язаних, насамперед, з тематикою кіно. Окрім цього, заплановано проведення інших заходів, які в цікавий та привабливий спосіб популяризуватимуть сучасну польську культуру.

Ключовим елементом проекту є ціна квитка у кіно, яка становить 20 грн. Саме вона є одним з факторів, який значною мірою підвищує зацікавлення некомерційним проектом, яким є Перегляд. Культурні події високої якості і класу самі притягують увагу глядачів, що підтверджують вже не тільки приклади багатьох закордонних кінофестивалів, але і три великі успішно закінчені етапи Перегляду.

Під час Перегляду буде відбуватися збір коштів для онкохворих дітей, якими опікується львівський фонд «Даймо надію».

У 2015 році буде представлено понад 20 фільмів, у тому числі такі продукції, як: «Хімія» – зворушлива історія кохання до останнього – фільм відкриття Перегляду; «Боги» – драми та успіхи польських кардіохірургів на шляху до першої успішної трансплантації серця; «Body/Тіло» – польський кандидат на Оскара, нагороджений Срібним ведмедем на МФФ в Берліні; «Місто 44» – військова драма про Варшавське повстання; «Carte Blanche» – унікальна історія вчителя; звабливий детектив «Зерно правди» та «Реверс» – чорно-біла комедія про силу жіночої натури, а також інші.

«Ніч в кіно» – це нічні кіномарафони, які проходитимуть у дві суботи поспіль: 10 та 17 жовтня глядачі зможуть на сеансах о 23.00 год. переглянути по два фільми.

«Лекція історії в кіно» – блок, адресований до учнів середніх шкіл та ВНЗ Львова, в рамках якого будуть представлені фільми, тематика яких торкається історичних та суспільних аспектів життя Польщі. Проводиться спільно з працівниками варшавського відділу Інституту національної пам’яті.

«Львівська Театротека – Рік Польського Театру в кіно» – розділ підготовлено в рамках проголошення в Польщі Року Театру – представлять екранізацію спектаклів молодих польських митців – кожен в добірному складі.

До Львова завітає також знаменитий польський актор Войцех Пшоняк з хорошою монодрамою «Belfer» – 16 жовтня в Театрі для дітей та юнацтва. Родом зі Львова, актор зустрінеться також з кінопублікою, в рамках презентацій гучного фільму «Carte Blanche», в якому він грає одну з ролей.

Гості 4 Перегляду – Войцех Пшоняк («Carte Blanche», монодрама «Belfer»), Бартош Прокоповіч («Хімія» – режисер), Катажина Сарновска («Хімія» – сценарист), Аґнєшка Жулєвска («Хімія» – акторка головної ролі).

Лекції, зустрічі, презентації книжок.

Квест «Львів’яни у фільмі».

Під час трьох попередніх Переглядів шанувальники кіно у Львові змогли переглянути більше 90 польських художніх, документальних, короткометражних та анімаційних стрічок, переважна більшість яких вийшла на екрани у 2010-2014 рр. Перегляд відвідали м.ін. Януш Маєвскі, Ришард Буґайскі, Януш Заорскі, Анджей Северин, Казімєж Качор, Соня Богосєвіч, Адам Вороновіч, Марцін Дороцінський, Данута Шафлярска, Кшиштоф Пєчиньскі та інші.

Організатори бажають всім шанувальникам кіно незабутніх позитивних вражень, а передусім вдалого відпочинку під час 4-го Перегляду сучасного польського кіно «Під Високим Замком».

Додаткова інформація: Анджей Леуш, тел.: +38 099 194 49 93, e-mail: [email protected], www.filmlwow.eu.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: