Кандидати знімаються з виборів до ЛОР: найбільше від «Самопомочі» і партії Гриценка

Львівська обласна виборча комісія скасувала реєстрацію 12 кандидатів у депутати на виборах до Львівської облради. Зокрема, скасовано реєстрацію двох кандидатів від «Самопомочі» та ще двох – від «Громадянської позиції».

Про це 7 жовтня у коментарі IA ZIK повідомив голова Львівської ОВК Микола Щур.

«Учора на засіданні Львівської обласної виборчої комісії було прийнято рішення про скасування реєстрації 11 кандидатів у депутати. На передньому засіданні комісії 2 жовтня було скасовано реєстрацію одного кандидата», – повідомив М.Щур.

Загалом скасовано реєстрацію 12 кандидатів, 10 із яких написали заяви про відмову балотуватися на виборах. Реєстрацію ще двох кандидатів скасовано через їх подвійне балотування, що є порушенням закону

«Двоє кандидатів балотувалися до Львівської облради від однієї політичної партії, а в району чи міську раду від зовсім іншої політичної партії – тобто було подвійне висування від різних політичних суб’єктів. На підставі повідомлення ЦВК було скасовано їх реєстрацію», – пояснив М.Щур.

Зокрема, скасовано реєстрацію таких кандидатів до Львівської облради:

  • Антонюк Василь Миколайович, ВО «Свобода», 64 округ,
  • Юськів Світлана Михайлівна, НРУ, 33 округ,
  • Дук Олександра Миколаївна, Радикальна партія Ляшка, 75 округ,
  • Дудич Роман Іванович, УРП, 53 округ,
  • Замроз Володимир Степанович, «Самопоміч», 33 округ,
  • Біль Валентина Іванівна, «Самопоміч», 30 округ,
  • Тимчук Володимир Юлійович, Громадянська позиція, 1 округ,
  • Булишин Андрій Степанович, Громадянська позиція, 30 округ,
  • Павлов Юрій В’ячеславович, Сила людей, 74 округ.
  • Семкович Степан Миронович, УРП, 79 округ та Яцуляк Ірина Олександрівна, «Воля», 17 округ – скасовано реєстрацію через їх подвійне висування.

Як повідомив М. Щур, у заявах про відмову балотуватися кандидати не вказують причину такого рішення.

Голова Буської райради Володимир Замроз, який відмовився балотуватися до Львівської облради від «Самопомочі» у коментарі IA ZIK пояснив: прийняв таке рішення, оскільки партія не врахувала його побажання щодо висування на конкретному окрузі.

«Я працював у 32 окрузі і готувався як до мажоритарного округу. Але наші парламентарії змінили закон про вибори. У «Самопомочі» мене підтримали і обіцяли, що висунуть у 32 окрузі, але зі мною не погодивши і мене не поставивши до відома, на конференції висунули мене в іншому – 33 окрузі. У мене різко знизилися шанси бути обраним за тим законодавством, яке є на сьогодні. Окрім того, на 33 окрузі кандидує і діючий депутат Львівської облради Богдан Козак.

Буський район має мати свого депутата у Львівській облраді. Але якщо буде Козак і Замроз на цьому окрузі – значить, ні один, ні другий не буде депутатом», – пояснив В. Замроз своє рішення.

«Я писав заяву про те, що хочу балотуватися у 32-му окрузі. Але мої побажання не були враховані. Мені пояснювали, що це було рішення політради партії», – додав голова райради.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: