За одне депутатське місце до ЛОР змагатимуться 12 кандидатів

До Львівської обласної ради у 2015 році оберуть 84 депутати. Проте охочих сісти у депутатські крісла значно більше – кандидатами у депутати ЛОР зареєструвалися 1 010 осіб від 16 політичних партій. Відповідно на одне депутатське місце претендують дванадцять кандидатів. Про це повідомив начальник відділу адміністрування Державного реєстру виборців апарату Львівської обласної державної адміністрації Федір Алєйніков.

Трохи менше кандидатів на депутатські мандати у міських радах міст обласного значення. Загалом у 9-ти містах обласного значення бажання стати обранцями виявили 3 382 особи. Усього депутатських місць є  312. На кожне місце депутата міської ради налічується одинадцять претендентів.

Стали учасниками виборчих перегонів місцевого рівня у районах Львівщини  6 380 осіб. Загалом у 20-ти районних радах Львівщини  засідатиме 734 депутати. Отже на одне депутатське місце в районних радах Львівщини претендують в середньому дев’ять кандидатів.

Найменше кандидатів у депутати міських рад міст районного значення – 5 351. Якщо врахувати, що налічується 800 депутатських місць, то за одне депутатське місце змагатимуться в середньому сім кандидатів. До речі, таких рад в області є 34.

Крім цього, 25 жовтня обиратимуть міських голів. Найбільше охочих отримати посаду міського голови є у Дрогобичі, де балотується 16 осіб. Найменше цікавить кандидатів пост мера найменшого в Україна міста Угнева, де лише одна людина виявила бажання стартувати у виборчих перегонах.

Також цього дня пройдуть перші вибори депутатів Новокалинівської міської громади. Усього на цих виборах зареєструвалися 76 кандидатів, які боротимуться за 22 депутатські мандати. А за посаду міського голови Новокалинівської міської громади змагатимуться чотири особи.

Загалом під час місцевих виборів на Львівщині оберуть майже 10 тисяч депутатів та голів місцевих рад.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: