Бессарабська амбасада «зшиватиме» країну у Львові

З 17 до 18 жовтня у Львові відбудуться Дні бессарабської культури, які пройдуть під гаслом "Зшиваємо країну".

«Україна - дуже велика і різноманітна у проявах мистецтва, побуту, кухні. Дуже часто мешканці одних регіонів не знають, наскільки цікавими і барвистими можуть бути традиції сусідів, не кажучи вже про регіони на іншому кінці країни. А в наш час особливо важливо знати, розуміти, а через це розуміння - поважати і співпрацювати.

Українська Бессарабія - це регіон на півдні Одеської області. Двома його найголовнішими особливостями є природні умови та мультикультурність. Там мирно співіснують українці, болгари, молдавани, албанці, євреї та багато інших етнічних груп. Завдяки цьому сформувалася культурна різнобарвність краю», - зазначають організатори.

В рамках Бессарабської амбасади у Львові виступатимуть музичні та танцювальні колективи з різних куточків Одеської області, діятиме виставка побуту різних етнічних груп, які там мешкають. Львів'яни та гості міста зможуть посмакувати стравами бессарабської кухні на майстер-класах та презентаціях. Родзинкою кулінарної частини стане дуель мамалиги і баноша на пл. Ринок. У концертній програмі, яка триватиме впродовж 17 жовтня на площі Ринок, разом із гостями гратимуть та співатимуть львівські гурти.

18 жовтня о 12:00 свято продовжиться в ресторані "Голодний Микола" (Стрийська, 352). Тут готуватиме на вогні бесарабські страви один із найбільш відомих представників Бессарабії Іван Плачков. Також відбудеться міні-концерт.

Ініціатива з проведення Днів бесарабської культури у Львові належить виноробу з Одещини, власнику ТМ "Колоніст" Івану Плачкову та львівській ресторанній компанії Kumpel' Group. Активну участь в організації беруть Одеська та Львівська облдержадміністрації, Львівська міська рада та Клуб галицької кухні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: