Громадські активісти у Львові хочуть знизити вартість проїзду у маршрутках (відео)

У четвер, 1 жовтня, в приміщенні Галицької районної адміністрації відбулось засідання робочої групи, у якому взяли участь представники львівських АТП та активісти ГО «За якісний транспорт», передає прес-служба організації.

1 листопада ГО «За якісний транспорт» перевірятимуть правильність трафаретів на маршрутах відповідно до встановлених норм. Громадські активісти кажуть, що не на всіх маршрутах дизайн такий, як затвердили. Поки що АТП мають три тижні на усунення проблеми. Якщо ж проблеми не усунуть – громадська організація демонтує трафарети власноруч.

На засіданні узгодили, що підсвічення  інформаційного забезпечення автобусів (трафаретів) має бути у співвідношенні економії та пропозиції. Яке саме має бути підсвічення мають з’ясувати активісти, вони ж розроблять шаблон, на який орієнтуватимуться АТП. Вирішили, що обов’язково має підсвічуватись передній та боковий трафарет. Отже, 1 листопада перевірятимуть і наявність правильних трафаретів, і наявність підсвічення.

Громадська організація висунула пропозицію щодо наклейок з іменем, прізвищем та фото водія, який обслуговує пасажирів. Така інформація, на думку активістів, має знаходитись на склі і той водій, який сідає за кермо, зранку має вклеїти свої дані. Зазвичай, у маршрутках є наліпки «Вас обслуговує водій», але ніхто не вписує туди свого імені, оскільки водії міняються. Прийняли рішення, що АТП будуть робити інформацію не про одного про двох водіїв, які закріплені за рейсом.

Пропозицію Громадської організації «За якісний транспорт» щодо покарання недобросовісних перевізників, а  саме: якщо перевізник виконує менше 60% рейсів згідно з GPS,  тоді він повинен понести покарання на користь громади міста Львова в ідентичний день (вихідний  або робочий) возити мешканців безкоштовно  за рахунок  обігових  коштів  підприємства не підтримали.

Важливим питанням було вирішення питання з тарифом. Про зниження вартості проїзду перевізники навіть не хотіли чути. Один із представників АТП повідомив, що оплата за проїзд повинна бути 3 грн. 57 коп. згідно з сьогоднішньою вартістю пального, а також сказав, що місто винне АТП більш ніж 1 млн. грн. по субвенціях.

Представники АТП обурювались тим, що занадто багато пільговиків у маршрутках і потрібно скорочувати пільги. Натомість громадські активісти відповіли, що вони не мають права перевіряти посвідчення та громадська організація не є тим органом, який може забирати у людей пільги.

Підняли проблему скоротити або взагалі ліквідувати проблемні маршрути. Активісти запропонували розірвали угоду із проблемними маршрутами і по-новому заключити.

Перевізники домагаються, щоб приміські маршрути були суто на кінцевих або взагалі забрати приміські маршрути. Громадська організація до 1 листопада пропрацьовуватиме всі можливі важелі стосовно цього питання.

На засіданні обговорили, щоб у маршруток був нормальний режим роботи, тобто припинити існування маршрутного таксі, а також зробити чіткі та продумані зупинки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: