Селяни з Рясне-Руського увірвалися до міськради Львова, щоб захистити свої городи

Сьогодні, 8 жовтня, мешканці приміського села Рясне-Руського вимагали від влади міста Львова відмовитися від будівництва Індустріального парку на землях, які вони обробляють.

Про це повідомив репортер ZIK-Стрім Юрій Мартинович.

На акцію протесту біль львівської ратуші зібралося близько чотирьох десятків мешканців Рясне-Руського. Люди стояли з плакатами «Не бути Індустріальному парку на наших землях», «Заберіть хімвідходи, віддайте наші землі», «Промзоні – ні! Так нашій ораній землі!», «Не дамо відібрати людське майно», «Не анексуйте наші території» тощо.

За словами селян, вони обурені намірами Львівської міської ради створити на землях, які вони обробляють понад тридцять років, створити Індустріальних парк, а їхні городи перенести на землі колишнього відстійника з хімічними відходами.

https://youtu.be/SJb1FRkcLHU

«Це наші землі, ми їх обробляємо від 70-х років минулого століття.  Міська рада без нашої згоди присвоїла кадастровий номер цій ділянці, а тепер просто її продає від виглядом створення Індустріального парку. Народ проти, бо це наші землі, а їх просто в нас забирають», – обурилася учасниця пікету Галина.

«Наші землі минулого року якимось дивом перейшли у підпорядкування до міської ради.  Ніхто із селян на це згоди не давав. Наскільки я знаю, наші ділянки хоче викупити приватна компанія, аби зробити там відстійник для своїх фур, а зовсім не Індустріальний парк. У міськраді нам кажуть, що це ми добровільно погодилися віддати свої землі, але це неправда», – розповіла протестувальниця з Рясне-Руського Зоряна.

Під час нетривалого мітингу люди голосно скандували прізвище львівського мера, викликаючи його до себе. Не дочекавшись Андрій Садового протестувальники пішли до мерії, щоб почути від нього пояснення щодо ситуації з їхньою землею. Селяни зупинилися перед приймальнею, де знову через гучномовець почали кричати: «Садовий, вийди до народу!». Замість міського голови до людей вийшов працівник апарату мерії та запросив протестувальників на перемовини до сесійної зали, однак вони погодилися на це тільки після особистих запросин від мера. Щоправда замість Садового на перемовини до них прийшов заступник міського голови з питань містобудування та інфраструктури Львівської міської ради Володимир Шевчук.

«Ми особисто зустрічалися п’ять разів з представниками громади Рясне-Руського і вони погодилися на створення Індустріального парку. Також я зустрічався із сільським головою, жодних проблем не було», – пояснив Володимир Шевчук.

Відповідь заступника міського голови обурила селян, вони стали голосно звинувачувати його у брехні. Люди залишилися в ратуші, чекаючи, що до них вийде особисто Андрій Садовий.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: