До Львівської міської ради проходить шість партій, - Фама

Якби вибори до ЛМР відбулись найближчої неділі, 5%-й бар’єр подолали б 6 партій: Об’єднання «Самопоміч», Блок Петра Порошенка «Солідарність», «Громадянська позиція А. Гриценка», ВО «Свобода», Українське об’єднання патріотів «УКРОП» та Народний контроль. Решта партій, станом на час опитування, не подолали б прохідний бар’єр. 17,9% львів’ян не мають наміру іти на вибори.

Такими є результати дослідження від соціологічної агенції «Фама», яке проводилось у жовтні 2015 року у Львові, повідомляє Дивись.Інфо.

Найбільшу кількість голосів серед тих, хто має намір взяти участь у виборах, набрало б Об’єднання «Самопоміч», за яке готовий проголосувати кожен третій опитаний – 33,3%, за Блок Петра Порошенка «Солідарність» - 14,2%, за «Громадянську позицію А. Гриценка» - 11,9%, за ВО «Свобода» - 10,4%, за Українське об’єднання патріотів «УКРОП» - 5,5%, Народний контроль – 5,2%. Не проходять бар’єр у5% рейтингу такі партії як Радикальна партія О. Ляшка - 4,2%, ВО «Батьківщина» - 3,9%, Українська галицька партія - 2,4%, Народний Рух України - 1,8%, Демократичний Альянс - 0,9%, «Партія простих людей С. Капліна» - 0,9%, Політична партія «ВОЛЯ» - 0,8%, «Наш край» - 0,7%, Політична партія «Сила людей» - 0,5%, Опозиційний блок - 0,4%, Українська республіканська партія - 0,2%. Проголосувати проти всіх або зіпсувати бюлетень готові 2,8%.
Найбільше «ядро рейтингу» у Об’єднання «Самопоміч» - 13,8%. Натомість у Блоку Петра Порошенка «Солідарність» воно становить 4,0%, ВО «Свобода» - 3,6%, партії «Громадянська позиція А. Гриценка» - 2,8%, Народного контролю - 1,5%, у ВО «Батьківщина» та Радикальної партії О. Ляшка - по 1,0%.
Рейтинги партій на виборах до Львівської міської ради сформовано за результатами опитування львів’ян, які братимуть участь у виборах та з різною мірою визначеності називають партії, за які голосуватимуть. Окрім того, 9,1 % респондентів не змогли визначитись із вибором між вказаними політичними силами.

Довідка
Дослідження проводилось соціологічною агенцією «Фама», методом «facetoface» інтерв’ю 3-4 жовтня 2015 року. Було опитано 800 респондентів, старших 18 років. Похибка репрезентативності вибірки з довірчою ймовірністю 0,954 не перевищує 3,5% для показників близьких до 50%, 3% - для показників близьких до 25% або 75%, 2,1% - для показників близьких до 10% або 90%, 1,5% - для показників близьких до 5% або 95%, 0,7% - для показників близьких до 1% або 99%.

unnamed

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: