До Львівської обласної ради впевнено проходить чотири партії

Станом на вересень до Львівської обласної ради проходять чотири політичні сили – ще дві партії перебувають на межі проходження.

Про це повідомляє Дивись.Інфо з посиланням на дослідження «Юкрейніан соціолоджі сервіс».

Лідирує «Самопоміч», за яку готові віддати голоси 19,9% респондентів. По 8,1% опитаних готові проголосувати за партію «Громадянська позиція» та ВО «Свобода». 5,9% опитаних віддають перевагу Блоку Петра Порошенка «Солідарність». Шанси потрапити до Львівської облради є також у Радикальної партії та «Батьківщини», підтримка яких на момент опитування складала, відповідно, 4,7 і 4,6 відсотки.

Такі дані репрезентативного дослідження 801 респондента, проведеного з 4 по 13 вересня 2015 р. під керівництвом відомого соціолога Ірини Бекешкіної фірмою «Юкрейніан соціолоджі сервіс» і оприлюдненого інтернет-виданням Варіанти.

«Водночас у партій є ще значний резерв: серед тих, хто збирається брати участь у виборах, не визначилися з вибором конкретної партії (станом на середину вересня) майже 40% виборців», – зазначила Ірина Бекешкіна.

Так, 16,4% опитаних не готові були голосувати за жодну партію, а 22,3% зазначили, що їм важко відповісти.

Опитування проведено по квотній вибірці, репрезентативної за статтю, віком та освіті населення у віці понад 18 років.

Цікавими є думки опитаних і щодо політичних подій в Україні.

Так, лише 14,8 відсотків достеменно знають, які зміни до Конституції були ухвалені Верховною Радою 31 вересня. 35,8% «дещо знають, але не впевнені», 29,9% «щось про це чули», а 19,6% – не знають нічого.

При цьому лише 1,8% респондентів, які відповіли на запитання, повністю підтримують конституційні зміни, а 22,4% підтримують тільки в питаннях децентралізації.

19,5% опитаних вважає, що у трагічних подіях, які супроводжували прийняття змін до Конституції, винен безпосередньо той, хто кинув гранату, що забрала життя чотирьох нацгвардійців. 16,6% респондентів вважають винною політичну силу, до якої належала ця людина і яка спровокувала жорстке протистояння. Водночас 31% покладають провину на владу, яка, на їх думку, запропонувала антинародні рішення і таким чином спровокувала людей.

15,2 відсотки вважають трагічні події під Радою провокацією Росії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: