ЦВК розпустила ТВК на Львівщині

Центральна виборча комісія достроково припинила повноваження Маріупольської міської виборчої комісії Донецької області

Відповідне рішення члени ЦВК ухвалили на засіданні в п'ятницю ввечері, інформує прес-служба Центрвиборчкому

"Встановивши факт одноразового грубого порушення цією комісією вимог Закону України "Про місцеві вибори", Комісія достроково припинила повноваження усього її складу", - йдеться у повідомленні.

У ЦВК це рішення пояснили тим, що рішення про зміну керівного складу чотирьох районних в місті Маріуполі комісій – Іллічівської, Приморської, Жовтневої, Орджонікідзевської Маріупольська міська виборча комісія прийняла за відсутності передбачених законодавством про місцеві вибори підстав.

ЦВК також скасувала цю постанову Маріупольського міськвиборчкому про зміну керівників зазначених районних виборчих комісій.

Разом з тим, Центрвиборчком визначив, що місцеві організації партій, які мають право, можуть не пізніше 24 години 11 жовтня подати до ЦВК кандидатури для включення до складу Маріупольської міської виборчої комісії.

Крім того, у зв'язку з одноразовим грубим порушенням чинного законодавства ЦВК достроково припинила повноваження Новороздільської міської виборчої комісії Львівської області, яка не виконала судові рішення щодо реєстрації представників партії "Конкретних справ" кандидатами у депутати міської ради.

"Комісія зобов’язала Новороздільську міську виборчу комісію після сформування її нового складу на виконання рішення суду до 13 жовтня 2015 року включно вирішити питання щодо реєстрації кандидатів у депутати в багатомандатному виборчому окрузі, висунутих Новороздільською міською організацією Політичної партії "Конкретних справ".

Разом з тим, враховуючи інформацію, яка містилася у зверненні, про втручання у роботу Новороздільської міської виборчої комісії невідомих осіб, ЦВК вирішила звернутися до Міністерства внутрішніх справ України та передати йому копію звернення", - додали у Центрвиборчкомі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: