У Львові погасили поштову марку „Анна та Марія Музичук – чемпіонки світу з шахів" (фото)

Сьогодні, 10 жовтня, у Львові, у рамках XIV Національної філателістичної виставки з міжнародною участю "Укрфілексп 2015", відбулась урочиста церемонія спецпогашення поштової марки "Анна та Марія Музичук – чемпіонки світу з шахів". Про це Дивись Інфо повідомила прес-служба Львівської обласної ради.

Спецпогашення поштової марки здійснили голова Львівської обласної ради Петро Колодій та батько і тренер чемпіонок світу з шахів Анни та Марії Музичук Олег Музичук.

Звертаючись до присутніх на урочистій церемонії, голова Львівської обласної ради Петро Колодій наголосив на тому, що сьогодні дійсно визначальна подія, коли ми ще раз можемо відзначити наших чемпіонок світу з шахів Анну та Марію Музичук.

Петро Колодій, зокрема, сказав: „Нині ми маємо можливість ще раз згадати про ті події, які відбувалися в Сочі, як ми всі разом переживали за Марію Музичук. Це великий подвиг, адже боротися на території Росії з росіянкою в фіналі у той час, коли панує висока напруга в політичному житті, було дуже важко. Однак перемога відбулася, і Марія показала всьому світові, що українці ­ – це розумна, інтелектуальна нація”. Окрім того, очільник Львівської обласної ради подякував „Укрпошті” і всім, хто долучився до створення марки.

У свою чергу батько та тренер Анни та Марії Музичук Олег Музичук розповів, що оскільки шахове життя надзвичайно напружене, то зараз Анна та Марія Музичук беруть участь в одному з найпрестижніших шахових турнірів у Монако, де почалася перша серія турнірів гран-прі. Тому вони не змогли особисто бути присутніми на церемонії погашення марки. Однак, учора, спілкуючись з батьком по скайпу, сестри Музичук наголосили, що сьогодні у Львові відбувається дуже важливий захід, на який треба батькові обов’язково прийти і виступити.

Олег Музичук сказав: „Коли надійшла пропозиція від „Укрпошти”, щоб випустити таку марку, ми з радістю погодилися. Для спортсменів, і для шахістів зокрема, дуже важливо, як тебе сприймають на батьківщині, дуже важлива суспільна думка. Тому надзвичайно приємні такі заходи, вони надихають. Погашення марки ми теж сприймаємо, як суспільне визнання”. На думку батька, це надасть дівчатам ще більше сил та енергії, щоб і надалі прославляти нашу державу на найпрестижніших змаганнях світу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: