У Польщі серіал про львівських заробітчанок завоював майже 4 млн глядачів (відео)

Перший польський канал громадського телебачення (TVP1) з вересня почав транслювати серіал "Дівчата зі Львова" (Dziewczyny ze Lwowa)

Про це повідомляє Польське радіо.

Телесеріал розповідає про пригоди уродженок Львова, які приїхали працювати до Варшави. Його показують щонеділі у вечірній час – прайм-тайм. Серіал дивляться майже чотири мільйони поляків.

Польські ЗМІ по-різному відреагували на телесеріал. Частина журналістів прихильно оцінила перші чотири серії, які вже показали в ефірі, інша частина розкритикували авторів за розповсюдження стереотипів.

Однак за статистичними даними, теленовелу про українок дивляться 3 мільйони 720 тисяч глядачів. Серіал вийшов в лідери польського телеринку.

Самі ж українки також по-різному ставляться до серіалу. Хтось бачить у стрічці образливі нотки й насмішки над жінками, які приїзжають працювати до Польщі, а хтось у захваті від того, наскільки правдиво сценаристи й режисери змогли передати реалії життя заробітчан.

"У цьому фільмі кожний себе впізнає, це настільки правдиво, що я навіть не знаю, хто так по-справжньому міг це відтворити. Усі мої знайомі навіть не можуть підібрати слів, настільки це правдиво показано", - зазначила одна з українок, яка наразі насправді працює у польській столиці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: