Колодій привітав ветеранів УПА з ювілеями

Цими вихідними голова Львівської обласної ради привітав з ювілеями учасників визвольних змагань 40-50-их років минулого століття.

Зокрема, 11 жовтня 2015 року у Народному домі села Сморжів Радехівського району проходили святкування з нагоди 100-річного ювілею члена ОУН Віри Литвин-Геналь на псевдо «Галичанка», які організувала громадська організація «Золоті леви чорної сотні».

Вітаючи ювілярку, Петро Колодій, зокрема, зазначив: «Відданість національній ідеї, сила духу, переконаність у своїй правоті й любов до батьківської землі не дали репресіям радянської системи зламати Вашу віру в краще прийдешнє українського народу. Саме завдяки таким людям, як Ви, стало можливим проголошення в 1991 році нової держави – Незалежної України. Власним прикладом борні за вільну Україну Ви і сьогодні мотивуєте сучасних героїв до боротьби з нашим одвічним ворогом – імперською Росією. Колись давно один із провідників ОУН Зиновій Тершаковець казав: «Я вірю у нашу побіду! Але якщо не вийде, прийдуть борці, діти і продовжать нашу боротьбу, але рабами ми не будемо, ворогу не вклонимося». Сьогодні ті діти, про яких говорив Зиновій Тершаковець, воюють на сході».

Петро Колодій побажав ювілярці міцного здоров’я, родинного затишку, радості й добра та вручив найвищу нагороду Львівщини – Відзнаку Львівської обласної ради, повідомили у прес-службі облради.

Також очільник області відвідав 93-річного Василя Даниліва – вояка УПА, мешканця села Чучмани  Буського району. Від обласної ради Петро Колодій привітав його з уродинами, вручив Подяку Львівської обласної ради та золотий тризуб.

Під час розмови голова обласної ради та Василь Іванович, який згадав про події 40-50-их років ХХ століття, говорили про сьогоднішню війну на Сході України та політичну ситуацію в Україні зараз. Зокрема, Петро Колодій згадав слова Степана Бандери, який сказав, що прийде такий час, коли один скаже: «Слава Україні!», і мільйони будуть відповідати: «Героям Слава!». «Хто би міг подумати ще десять, чи навіть п'ять років тому, що таке пророцтво справдиться? Але сьогодні так і є. По цілій Україні, і навіть далеко за її межами на привітання «Слава Україні!», мільйони відповідають: «Героям Слава!» – наголосив Петро Колодій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: