Міліція прийшла з обшуками до трьох заступників голови "Свободи"

Зранку 12 жовтня 2015 року міліція прийшла з обшуками в помешкання трьох заступників Голови Всеукраїнського об’єднання «Свобода». Приблизно о 07:00 прийшли в квартиру екс-віце-прем’єр-міністра України, заступника Голови ВО «Свобода» Олександра Сича в Івано-Франківську. Обшук відбувається також у місті Броди на Львівщині – у заступника очільника партії, народного депутата України VII скликання, колишнього голови Львівської обласної ради Олега Панькевича. А в самому Львові прийшли в помешкання, де зареєстрований керівник Партійного суду ВО «Свобода», народний депутат України VII скликання Ігор Янків.

У квартирі, де прописаний Ігор Янків, виламали двері. Свободівцю передали повістку на допит о 15:00 16 жовтня в ГСУ Генеральної прокуратури (Київ, вул. Борисоглібська, 18). До Олега Панькевича прийшли з автоматами і, окрім самого помешкання, чатують під вікнами. Усередину не впускають адвоката. Олегові Панькевичу надали ухвалу Печерського суду м. Києва від 24 вересня 2015 року, у якій зазначено, що обшук відбувається у справі 20 лютого 2014 року, коли, як відомо, відбувся розстріл Небесної сотні. Того ранку Олег Панькевич був біля готелю «Україна», допомагав виносити поранених.

У помешканні заступника Голови ВО «Свобода», екс-віце-прем'єр-міністра України Олександра Сича обшук, відповідно до рішення Печерського райсуду Києва, проводить столичний слідчий прокуратури разом із місцевими працівниками СБУ, з якими прибули і поняті. Приводом для проведення обшуку також стали події Майдану, зокрема 20 лютого 2014 року. Мовляв, оскільки однією з точок снайперського обстрілу майданівців зі столичного готелю «Україна» був 11-й поверх, а саме на цьому поверсі проживав Олександр Сич, будучи народним депутатом України, він може бути причетний до розстрілів чи володіти якоюсь інформацією. Характерно, що справа була порушена 2014 року проти самих майданівців за вказівкою Захарченка.

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: