У Львові розпочинаються заходи з нагоди 160-річчя від дня народження Івана Франка

У 2016 році виповнюється 160 років від дня народження та 100 років від дня смерті величного українського письменника, поета, публіциста, перекладача, вченого, громадського і політичного діяча Івана Яковича Франка. У зв’язку зі святом, управління освіти департаменту гуманітарної політики ЛМР спільно з Першим українським театром для дітей та юнацтва стали ініціаторами низки заходів.

З метою виховання у молоді патріотизму, поваги до історії, враховуючи важливість постаті Івана Яковича Франка для розвитку української державності та української культури планується проведення флеш-мобу екскурсії у стилі часу життя І. Франка, здійснення постановок творів І. Франка учнями закладів освіти м. Львова на сцені театру, перегляд вистави «Таїна буття», яка присвячена життю та творчості І. Франка учнями шкіл, здійснення творчих зустрічей із режисером вистави та акторами, виставка листівок, виготовлених учнями, після перегляду спектаклю у приміщенні театру, а також міський учнівський театральний фестиваль у межах проекту «Театральна педагогіка» та ін.

Сьогодні ж учні закладів освіти Франківського району переглянуть виставу «Таїна буття» в Першому українському театрі для дітей та юнацтва, а після перегляду відбудеться зустріч з акторами театру.

«Перегляд учнями вистави «Таїна буття» - це тільки початок тісної співпраці театру із закладами освіти Львова, метою якої є не просто перегляд спектаклю, а й активне обговорення його, відчути таїну закулісся, окрім цього, учні шкіл матимуть змогу по-іншому, не зі шкільних підручників, познайомитися з постаттю великого Каменяра, ювілей якого відзначатимемо у 2016 році», - розповіла в.о. начальника управління освіти призначено Зоряна Довганик.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: