Крамниця Добра запрошує на майстер-клас з іконописання «Ікона – вікно в небо»

Комісія у справах молоді ЛА УГКЦ запрошує всіх 14 жовтня о 17.00 год. в іконописну майстерню, що на Святоюрській горі, де пройде перше відкрите заняття серії майстер-класів з іконописання «Ікона – вікно в небо» від Крамниці Добра. Майстер-іконописець Андрій Майовець розповість про традиції іконописання, введе учасників у сакральне мистецтво та налаштує на плідну спільну працю.

Учасниками є 10 людей різного віку, статусу та з різними життєвими умовами, які зображатимуть на дошці ікону Богородиці, точніше її лик.

«Кожна людина переживає в своєму житті безліч ситуацій, де досвідчує Бога, пізнає Його велич та силу, і це, в свою чергу, формує нас та зміцнює нашу віру. В рік Митрополита Андрея Шептицького хочемо запросити до ділення своїм знанням Бога саме через написання ікони. Бо ж завданням є самостійно, від себе «зсередини», написати ікону. Це не означає, що потрібно придумати якийсь новий образ, але наново пережити, пронести його через себе, передати свій світ бачення цієї ікони. І тут не обов’язково мати навики малювання (адже в майстер-класі ціль є навчити), а важливіше підійти до цього з вірою, молитвою та відкритістю на Святого Духа. Бо жива ікона — це немов вікно в Небо. Одночасно в нього дивляться з обох боків!» - розповідають організатори.

Писати лик Богородиці вибрано не випадково. Велике благовоління мав до Неї Митрополит Андрей, і його слова є актуальними ще й досі: «В цю історичну хвилю нашого народу, хвилину, в якій йдеться про те, чи від Всевишнього Бога одержимо свободу, потрібну для розквіту та всенародного й святого християнського життя, чи навпаки, − чи через наші гріхи і невірність відмовить нам Господь Бог у тій такій потрібній свободі, мусить весь наш нарід разом з нами присвятити соборно Пречистій Діві Марії себе, міста і села, свої хати і родини, свої безсмертні душі і терплячі, стражденні тіла, своїх дітей, свої школи і працю, своє потомство, ще не народжене, як і своє добро матеріяльне, ґрунти, сади чи які-небудь інші посілості. І треба, щоб це зробили наші вірні свідомо і добровільно, власним рішенням і власною волею».

Наступні заняття проходитимуть щосереди о 18.00 в приміщенні за адресою: вул. Руська, 10.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: