Майбутніх префектів уже підозрюють у корупції і загрозливих повноваженнях

Майбутній префект є ротованою кадровою особою, яка щотри роки змінюється. Таким чином ми уникаємо корумпованості. Таку думку на захист інституту префектів сьогодні, 12 жовтня, під час публічних дебатів на тему: «У чиїх руках опиниться місцева влада після децентралізації. Хто і як її контролюватиме?», які відбулися у Львівському прес-клубі, висловив представник від «БПП-Солідарність» Роман Матис.

- Дехто чіпляється з питанням про префектів, говорячи про  те, що він не буде інтегрованим у місцеву політику.  І це є погано. Абсолютно не погоджуюся з тим, тому що префект не повинен бути зв’язаним з місцевим політиком, не повинен мати персональних інтересів, мати впливу на  бюджетні процеси.  Сама процедура його призначення буде за подання Кабінету Міністру.  Тут уже немає проблеми, що це буде одноосібне призначення, вигідне керівникові держави. Його функція буде  -контролювати, щоби ті рішення, які приймають територіальні громади, відповідали Конституції України і законам, - каже він.

Натомість керівник Західноукраїнського представництва МФ «Відродження»  Оксана Дащаківська зауважила, що коли ми говоримо про префекта, ми більше опираємося на негативну риторику.

Представник від Української галицької партії  Богдан Панкевич взагалі не розуміє навіщо нам ці посади.
- Питання префектів з їхніми такими не дуже зрозумілими і дещо загрозливими повноваженнями є трошки фарисейськими у тій всій децентралізації, - вважає він.

А ось кандидат до Львівської міської ради від Української республіканської партіє Роман Семчишин впевнений, що це – пряма корупція.
- Уявіть собі, якого хабара будуть платити префекти за цю посаду, - каже він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: