Панькевич і Янків розповіли про обшуки ГПУ (відео)

У Львові відбулась прес-конференція щодо обшуків у помешканнях членів ВО "Свобода", повідомляє кореспондент Дивись.Інфо.

Нагадаємо, що зранку 12 жовтня 2015 року правоохоронці прийшли з обшуками в помешкання трьох заступників голови ВО «Свобода». Приблизно о 07:00 прибули в квартиру екс-віце-прем'єр-міністра України, заступника голови ВО «Свобода» Олександра Сича в Івано-Франківську. Обшук відбувся також у Бродах - у заступника очільника партії, народного депутата України VII скликання, колишнього голови Львівської обласної ради Олега Панькевича. А в самому Львові прийшли в помешкання, де зареєстрований керівник партійного суду ВО «Свобода», народний депутат України VII скликання Ігор Янків.

https://www.facebook.com/pressclublviv/posts/1065207030157697

За словами Олега Панькевича сьогодні о 7-й ранку до нього подзвонили у двері, а на подвір'ї він побачив людей з автоматами.

«Ці особи сказали, що вони з ГПУ і повідомили, що мають ухвалу суду на проведення обшуку та повістку на моє ім'я для допиту у якості свідка 16 жовтня на 12:00 у Генпрокуратурі. Після цього почався обшук. Спершу я подумав, що це обшук у зв’язку з подіями, які відбулись 31 серпня, але коли перечитав ухвалу, то для мене стало певним відкриттям, що, виявляється, йдеться про кримінальну справу, одним з епізодів якої є події 20 лютого 2014 року в центрі Києва. В ухвалі встановлено, що я проживав у номері 1131 готелю "Україна". Виявляється, що я можу бути причетний до незаконного використання зброї - саме про це йдеться у цьому документі. Коли я це зрозумів, то сам поінформував слідчого, що справді маю докази з приводу тих подій, бо тоді знімав на свою особисту відеокамеру частину того, що відбувалося 20-го числа на Майдані, зокрема розстріли автоматниками мирних людей», – сказав Олег Панькевич.

Олег Панькевич додав, що прибуде на допит і розповість що бачив тоді, що відбувалося на Майдані 20 лютого 2014 року.

«Під час обшуку у мене вилучено згадану камеру, і я сподіваюся, що мій запис посприяє розшуку винних. Також забрали зареєстровану мисливську зброю, яку слідчий вперто кілька разів називав "автоматом". Він був придбаний у серпні 2014 року. Обшуки пов'язую з намаганням знищити "Свободу", яка здатна протистояти режимові», - додав Олег Панькевич.

Ігор Янків зазначає, що обшуки у помешканнях - спецоперація проти "Свободи".

«Близько 7-ї ранку люди в цивільному прибули до помешкання, де я прописаний. Там перебувала моя теща, не знаючи хто ці особи, адже вони були в цивільному, двері не відкривала. Вони зламали двері і почали обшук. З ними були свідки, однак це були якісь особи, які проживають у зовсім іншому районі Львова. Обшуки відбувалися на основі ухвали Печерського суду. У помешканні, відповідно до протоколу, нічого не було вилучено чи виявлено. Залишили для мене повістку на допит. Вважаю, що влада намагається зірвати нам виборчий процес, бо я є очільником штабу "Свободи" у Львівській області. Вочевидь, ні мене, ні Олега Панькевича не змогли приплести до справи 31 серпня, тому знайшли інший варіант, зокрема нашу участь у Майдані та події 20 лютого 2014 року", - сказав Ігор Янків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: