Як будуть відроджувати культурне життя в маленьких селах і містечках на Львівщині

Сьогодні, 13 жовтня, відбулась презентація нової стратегії роботи департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА, повідомляє кореспондент Дивись.Інфо

Стратегію презентувала директор департаменту з питань культури, національностей та релігій Христина Береговська.

За її словами, нове завдання департаменту, це у кожному населеному пункті Львівської області проводити двічі на місяць культурно-мистецькі заходи із залученням артистів театру, майстрів народної творчості, художників, музичних та танцювальних колективів. Загалом за рік заплановано провести близько 34 тисячі додаткових мистецьких заходів.

«Наша мета популяризувати українську культуру на Львівщини, У народні доми на Львівщині плануються візити мандрівних професійних та аматорських кінотеатрів. Вони демонструватимуть фільми української анімації для дітей, сучасні українські фільми, показуватимуть старі кінострічки з фонду прокату кіно. У народних домах проводитимуть майстер-класи художників, пересувні виставки, фотовиставки, національно-патріотичне виховання за участі пластунів, спортивні змагання та зустрічі з відомими діячами та спортсменами, - сказала Христина Береговська.

Додамо, що на Львівщині налічується близько 1 37 народних домів. Нова концепція народних домів почне впроваджуватись у 2016 році.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: