Хто працюватиме у дільничних комісіях Львова: аналіз складу

Відповідно до чинного законодавства, районні, міські та районні в місті виборчі комісії до 9 жовтня мали утворити дільничні комісії. ОПОРА проаналізувала, хто з суб’єктів виборчого процесу скористався правом подати кандидатури до складу львівських ДВК.

Повідомляє Дивись.Інфо з посиланням на ОПОРУ.

Подання для формування дільничних виборчих комісій м. Львова зробили усі партії, фракції який зареєстровані у Верховній Раді України. Усі 305 виборчих дільниць міста укомплектовані представниками Самопомочі, по 304 – мають Батьківщина та БПП «Солідарність», 302 – Народний Фронт. Дещо менше представництво, однак доволі чисельне має Опозиційний блок, чий представники будуть на 287 дільницях із 305. Нагадуємо, що відповідно до ЗУ «Про місцеві вибори»,  ці суб’єкти мали гарантовано по одному місцю від своєї партії у ДВК (ч. 4  ст. 23).

двк1

Що стосується кандидатів на посаду Львівського міського голови, то не всі вони прийняли активну участь у формуванні ДВК. Так, жодного подання не було зроблено від самовисуванців Ігоря Васюника та Анатолія Країнського, а також представниці Сили людей – Оксани Жолнович.

Найчисельніше представництво у львівських ДВК матиме Роман Кошулинський, висуванець ВО «Свобода» – 261 особа, Оксана Юринець, підтримана БПП «Солідарність» – 224 особи, діючий міський голова Андрій Садовий – 182 особи, Володимир Гірняк, висуванець Громадянської позиції – 139 осіб, Олег Баляш від «Нашого Краю» – 117 осіб. Всього на 10% ДВК будуть присутні члени ДВК за поданням лідера Народного контролю Дмитра Добродомова та представника УКРОПу, Ігоря Зінкевича, та на 6% ДВК – представника Радикальної партії – Віктора Галасюка.

двк2

Нагадуємо, що кандидатами у депутати до Львівської міської ради зареєстровано претендентів від 17 політичних партій. Усі вони зробили подання до районних ТВК для формування ДВК, однак представництво їхніх членів є дуже різним. У тих випадках, коли кількість подань у конкретну ДВК перевищувало визначений максимум: 18 членів для великої, 16 – для середньої, та 14 – для малої,  районна у місті Львові ТВК проводила жеребкування. Внаслідок такого розподілу, найбільше членів у ДВК зафіксовано від «Нашого Краю» – 267, Народного Руху України – 259, ВО «Свобода» – 257, БПП «Солідарність» – 255. Дещо менше у Батьківщини – 235, Самопомочі – 220, УКРОПу – 188 та Громадянської позиції – 169. 139 членів з 305 ДВК представлятимуть Українську Галицьку партію.

двк3

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: