Колодій: Наші ліцеїсти мають на кого рівнятися

Сьогодні, 14 жовтня, у рамках відзначення Дня захисника України, на площі перед Львівською обласною радою відбулося складання «Урочистої Клятви» першокурсниками Львівського державного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут, повідомила прес-служба облради.

В урочистій церемонії взяв участь і привітав зі святом ліцеїстів, їхніх батьків та викладачів, а також гостей – воїнів УПА та представників громадськості голова Львівської обласної ради Петро Колодій. На урочистостях також були присутні керівництво області та міста.

На початку свого виступу голова обласної ради привітав усіх зі сузір’ям свят, які ми відзначаємо сьогодні: Святом Покрови, Святом українського козацтва, Святом Української Повстанської Армії і Днем захисника України.      Петро Колодій також зазначив:

«Приємно слухати слова «Урочистої Клятви», які сьогодні проголошували наші ліцеїсти. Вони мають на кого рівнятися. Адже у цей великий день Покрови була створена Українська Повстанська Армія. Високу оцінку діяльності УПА дав генерал Шарль де Голль, який сказав: «Якщо б я мав таку армію, як УПА, жоден фашистський чобіт не ступив на територію Франції. Нині на сході України наші воїни сьогодні боронять нашу державу від агресора».

Опісля ліцеїсти Львівського державного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут урочистою ходою рушили до Гарнізонного храму святих верховних апостолів Петра і Павла.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: