У Тернополі відкрили меморіальну дошку загиблому бійцю "Айдару"

На фасаді школи, де навчався герой, увічнили пам'ять бійця, волонтера та фотокореспондента Віктора Гурняка

Про це повідомляє "День".

Встановили меморіальну таблицю на честь Героя на фасаді Тернопільської школи №27, в якій вчився Віктор.

"Віктор був членом архибратства Матері Божої Неустанної Помочі, щомісяця ходив до святої сповіді, до святого причастя, це був хлопчина з великої букви. Коли почалося загарбання Криму, Віктор був одним із тих, хто поїхав туди, щоб все фотографувати. Пригадую, як він розповідав, що його затримали російські міліціонери, які хотіли відібрати фотокамеру. Віктор попередив, щоб матері не казати, бо вона буде дуже хвилюватися. Він був всюди, де тільки щось гаряче відбувалося. В Інтернеті можна побачити всю історію загарбання нашого Криму, яку Віктор особисто уклав і всі свої фото виклав в Інтернеті. Згодом, коли почалося захоплення Донбасу, він теж хотів іти добровольцем, але його не взяли у військкоматах ні у Львові, ні в Тернополі. Казали йому, "дитину маєш малу, якій три рочки", – зазначив отець Володимир, який освятив меморіальну дошку.

Після початку бойових дій на сході України Віктор активно почав займатися волонтерською діяльністю – збирав і доправляв допомогу українським бійцям в зону АТО. Пізніше пішов добровольцем, служив в "Айдарі", паралельно продовжував свою волонтерську справу. Віктор Гурняк загинув на Луганщині 19 жовтня 2014 року від мінометного обстрілу. Боєць намагався вивезти поранених з поля бою. Матір Віктора розповідає, що син завжди вірив, що перемога буде за Україною.

Як зазначив директор Тернопільської школи №27 Ярослав Вовк, адміністрація навчального закладу буде просити місцеву владу присвоїти школі ім’я Віктора Гурняка.

3 червня 2015 року в Тернополі відкрили меморіальну дошку на честь загиблого в зоні АТО бійця Віктора Гурняка на стіні Технічного коледжу ТНТУ, випускником якого був Віктор у 2006 році.

Зазначимо, Віктор Гурняк народився в 1987 році у Гусятинському районі. Працював в газеті "20 хвилин", був редактором пластового часопису "Цвіт України". Очолював в Тернополі молодіжну громадську організацію "Фундація Регіональних Ініціатив". Працював фотокореспондентом інформаційного агентства УНІАН, міжнародної інформаційної агенції REUTERS. Спільно з друзями заснував фотоагентство LUFA. У 2014 році приєднався до команди інтернет-проекту INSIDER.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: